Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

collectieve zorgverzekering

Minder voordeel uit collectieve zorgverzekering?

24 sep 2015

Consumenten hebben steeds minder baat bij een collectiviteit van hun werkgever, zo blijkt uit de Marktscan van de zorgverzekeringsmarkt 2015 uitgevoerd door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Een daling van 20 procent.

Het prijsverschil tussen een “normale” zorgverzekering en die van een collectieve neemt steeds meer af. Afgelopen jaar is dit gemiddelde met nog eens 20 procent afgenomen, het lijkt er dan ook steeds meer op dat de collectiviteiten uiteindelijk zullen gaan verdwijnen.  

Teveel polissen op de markt

Dit heeft de NZa geconstateerd naar aanleiding van het onderzoek, zij hebben de afgelopen periode al enkele aanbevelingen gedaan richting de zorgverzekeraars o.a:

  • Maak alle polis informatie duidelijk zowel inhoudelijk als prijstechnisch (denk aan kortingen etc).
  • Neem de overstapdrempels weg (door bijvoorbeeld geen medische selectie uit te voeren voor een aanvullende zorgverzekering).

Vooral het laatste is erg belangrijk, doordat de collectiviteitskortingen minder worden is het aantrekkelijker om een overstap te maken naar een nieuwe zorgverzekering. De consumenten die dit afgelopen jaar hebben gedaan hebben gezamenlijk 69 miljoen euro bespaard op de zorgpremie.

Collectiviteiten via ZorgverzekeringWijzer

Soms loont het nog wel degelijk om een zorgverzekering af te sluiten met een collectiviteit. Aangezien ze overal minder worden proberen wij ons er steeds harder voor te maken om dit allemaal te behouden. Op onze pagina: Korting zorgverzekering 2016, treft u een uitgebreid overzicht van collectiviteiten welke exclusief gelden voor u als klant via ZorgverzekeringWijzer, zodat u toch nog iets kunt besparen op de zorgpremie 2016.

Uiteraard kunnen wij het begrijpen als u meerdere websites gaat bezoeken alvorens u een zorgverzekering gaat afsluiten, maar let maar op bekijk alle pagina’s en als laatste die van ons en u zult zien dat wij vaak de goedkoopste zorgverzekering kunnen aanbieden door onze exclusieve kortingen!

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.