Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

VGZ zorgverzekeraar

Oud-minister Klink vanaf volgend jaar aan de slag bij VGZ

25 okt 2013

Oud-minister Ab Klink, die tijdens Balkenende IV de ministerpost van Volksgezondheid bezet hield, zal vanaf volgend jaar deel uit maken van het Raad van Bestuur van VGZ, één van de vier grote zorgverzekeraars in Nederland. Klink gaat zich bij de zorgverzekeraar voornamelijk bezighouden met de inkoop van zorg.

Ab Klink verliet drie jaar geleden de Tweede Kamer en de Nederlandse politiek na onenigheid over de koers van zijn partij, het CDA. De meerderheid van het CDA koos ervoor om de koers van Maxime Verhagen, die pleitte voor een samenwerking met de PVV, te varen. Klink kon zich niet in deze beslissing vinden en besloot afstand te nemen van de politiek maar niet van de zorg.

Vanaf 2011 juni was Klink in dienst bij de Amerikaanse consultant Booz & Company. Klink bekleedde daar de functie als leidinggevende voor de zorgdivisie van de consultant. Daarnaast vervult de oud-politicus ook een deeltijdfunctie als hoogleraar aan de VU in Amsterdam. De nieuwe positie bij zorgverzekeraar VGZ brengt zijn deeltijdfunctie als hoogleraar niet in gevaar en Klink zal dan ook als hoogleraar aanblijven.

Ab Klinkt gaat vanaf 1 januari aan de slag bij de zorgverzekeraar. Er komt een steeds grotere nadruk te liggen op het zo goedkoop mogelijk in kopen van de zorg. Zorgverzekeraars weten zorg steeds beter in te kopen. Volgens zorgaanbieders zijn de zorgverzekeraars echter iets te goed in het afdingen van de prijzen.

Bron: NRC

 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.