Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

zorgverzekering overstappen

Overstappen naar een nieuwe zorgverzekering, opschieten de tijd dringt!

28 jan 2019

Op het moment van schrijven heb je nog drie dagen om een zorgverzekering af te sluiten (tot 31 januari 23:59 uur). Echter dien je dan wel al je oude polis opgezegd te hebben. Niet gedaan, gemiste kans dan kan je vanaf 12 November weer overstappen voor de zorgverzekering 2020.

Dubbele afschrijving van de zorgpremie in februari

Indien men een zorgverzekering pas in januari afsluit, dan zal in februari vaak tweemaal de premie worden afgeschreven. De zorgverzekering gaat namelijk ten alle tijden in vanaf 1 januari van het kalenderjaar en hier kan niet voor afgeweken worden, met slechts een aantal uitzonderingen. Dit zijn ook direct de uitzonderingen waarbij je na 31 januari nog een zorgverzekering kunt afsluiten:

  • Indien men de 18-jarige leeftijd bereikt
  • Indien je uit militaire dienstverband komt en nu net als iedere burger een zorgverzekering dient af te sluiten.
  • Je gaat scheiden van je partner en hiermee een collectieve overeenkomst wordt beëindigd (de ervaring leert dat dit vaak gewoon doorloopt).
  • Indien je in een nieuw collectief kan stappen bij het wisselen van baan.  
  • Indien de zorgverzekeraar haar polisvoorwaarden tussentijds wijzigt.
  • Indien je uit het buitenland terugkeert naar Nederland
  • Als je geen verzekering hebt, omdat je bijvoorbeeld terugkomt uit detentie of vanuit het buitenland nu gaat werken in nederland.

Is dit het geval klik dan hier om je zorgpremie vergelijken 2020

Goedkopere zorgverzekering gezien bij ons op de website?

Zie je een zorgverzekering bij ons staan en ben jijzelf duurder uit, dan is het verstandig dat je volgend seizoen de overstap maakt via onze website. Je komt dan namelijk in ons collectief terecht waarbij wij extra korting hebben geregeld voor onze klanten. Wil je dit nu al geregeld hebben, dat is mogelijk dan nemen wij het begin van het zorgseizoen even contact met u op indien u ons een email stuurt o.v.v. afsluiten met korting.

Wil je echt volgend jaar een overstap maken omdat je nu veel meer geld kwijt bent dan voorheen? Dan willen wij je wijzen op onze nieuwsbrief, je ontvangt dan direct een bericht indien alle zorgverzekeraars voor 2020 bekend zijn.  

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.