Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

vergoeding rollators

Run op Rollators en andere wijzigingen in het basispakket 2013

21 aug 2012

De kans dat er binnenkort een run op de rollators gaat komen is erg voor de hand liggend, volgens diverse specialisten. De rollators en diverse andere loop hulpmiddelen worden vanaf volgend jaar namelijk niet meer volledig vergoed, dit jaar kunnen personen nog genieten van een volledige vergoeding. In het jaar 2013 worden de loop hulpmiddelen en de rollators uit alle basisverzekeringen van de Nederlandse zorgverzekeringen geschrapt.

Volgens de specialisten ligt het daarom ook erg voor de hand dat de ouderen in Nederland de komende tijd nog snel een rollator gaan bestellen voordat het ‘te laat’ is. "Elk jaar is er aan het einde van het jaar een run op de zorg die uit het pakket verdwijnt. Zo kochten veel mensen eind 2011 maagzuurremmers. Het jaar daarvoor gingen veel 18- tot 21-jarigen naar de tandarts, omdat de vergoeding voor tandartskosten voor deze groep uit de basisverzekering ging."

Ook de slechthorenden in Nederland kunnen geld besparen door dit jaar nog een nieuw hoortoestel aan te schaffen. Dit jaar wordt het hoortoestel namelijk nog voor ongeveer 500 euro vergoed vanuit de basisverzekering van de Nederlandse verzekerde. Deze 500 euro krijgen ze vergoed wanneer ze een gehoorverlies hebben van minimaal 35 decibel. Vanaf het jaar 2013 wordt er een nieuwe eigen bijdrage toegevoegd van 25% van de totaalprijs, dat leidt tot een extra kostenpost van ongeveer 125 euro per verzekerde.

'Wij raden mensen aan om af te wegen of ze een rollator of gehoor toestel nodig hebben. Mochten ze deze kosten zien aankomen, dan kunnen ze wellicht nu al zo'n hulpmiddel kopen of aanvragen’ zeggen een aantal specialisten.

Daarnaast zijn de personen die willen stoppen met roken beter uit in het basispakket van 2013. De verzekerden kunnen dan namelijk genieten van meer voordeel dan dit jaar. Ondersteunende middelen die leidden tot het stoppen met roken keren namelijk vanaf het jaar 2014 terug in de basisverzekering. Daarnaast wordt er in het jaar 2013 ook weer maximaal 3 uur vergoed aan dieet advisering per kalenderjaar.

Andere wijzigingen in het basispakket per 2013

  • Per ligdag in het ziekenhuis moet een eigen bijdrage van 7,50 euro worden betaald
  • Het eigen risico stijgt van 220 euro naar 350 euro
  • Het experiment met de vrije tandarts tarieven stopt
  • De eigen bijdrage voor de GGZ wordt gedeeltelijk teruggedraaid
  • Premie zorgverzekering werkgever gaat omhoog, de stijging is nog niet bekend
  • Per 1 januari 2012 verdwenen de ondersteunende middelen voor stoppen met roken uit het                            basispakket. Per 1 januari 2013 komen deze middelen weer terug in het pakket 
  • Dieet advisering werd per 1 januari 2012 uit het basispakket gehaald. Vanaf 2013 vergoedt de  zorgverzekering weer maximaal drie uur dieet advisering per kalenderjaar
  • Per 2013 zou er nog maar één IVF-behandeling vergoed worden vanuit de zorgverzekering. Deze regel wordt niet doorgevoerd, waardoor vrouwen drie IVF-behandelingen vergoed krijgen. Er gelden wel beperkende voorwaarden. Zo wordt van vrouwen tot 38 jaar, maar één embryo teruggeplaatst. En alleen vrouwen tot 43 jaar hebben recht op een vergoeding van de IVF-behandelingen.
Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.