Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Senioren gaan in koopkracht achteruit

Senioren gaan in koopkracht achteruit

5 jul 2012

Door alle bezuinigingen van het huidige kabinet en het schorten op toeslagen komt de koopkracht van de ouderen onder druk te staan. Sommige senioren die ook de AWBZ moeten betalen en/of de WMO moeten soms tot 200 € extra kosten maken per maand. Dit blijkt uit een recentelijk onderzoek van een onderzoek onder de ANBO leden.

Dit komt onder meer doordat de zorgtoeslag bij veel ouderen verminderd is. Ook heeft 80% van de 1200 ondervraagden zijn eigen risico van de zorgverzekering moeten gebruiken voor medische kosten. De onkosten zijn bij een aantal van deze tegemoet gekomen door de wet WTCG (Wet Tegemoetkoming Chronisch zieken en Gehandicapten). Lang niet allemaal hebben zij het hoogste bedrag teruggekregen van 357 € waardoor de koopkracht van de senioren steeds meer af lijkt te nemen.

De verwachtingen zijn dan ook dat dit komend jaar nog meer zal toenemen door de stijgende kosten van het eigen risico, de waarschijnlijke verhogingen van de zorgverzekeringspremie en de niet geïndexeerde pensioenpremies.

Bron:  ANBO

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.