Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

geschil Achmea en drenthe

SP brengt geschil tussen Achmea en inwoners Drenthe naar Tweede Kamer

20 okt 2013

De SP is van plan om de aanhoudende problemen tussen de inwoners van de provincie Drenthe en zorgverzekeraar Achmea onder de aandacht van de Tweede Kamer te brengen. Vorige week werden de langdurige problemen met zorgverzekeraars, en dan met name Achmea, door Zorgbelang Drenthe publiekelijk aan de kaak gesteld. De socialistische partij is geschrokken van de situatie en wilt het lokale probleem nationaal aandacht geven.

Het is inmiddels zelfs zo ver dat de organisatie Zorgbelang Drenthe erover nadenkt om een eigen, lokale zorgverzekering op te richten. Deze zorgverzekering zal zich dan volledig richten op het garanderen dat de kwaliteit van zorg in de provincie niet verder in gevaar komt. De afgelopen jaren hebben verschillende instellingen in de provincie hun deuren moeten sluiten naar aanleiding van de agressieve inkoop praktijken van zorgverzekeraars.

Zorgbelang Drenthe geeft zelf aan dat de interesse vanuit inwoners in de provincie voor een eigen, lokale zorgverzekering groot is. Het zijn echter niet alleen inwoners en zorginstellingen in de province Drenthe die grote kritiek hebben op de werkwijze van zorgverzekeraars. Overal in het land worden er klachten ingediend over de werkwijze van zorgverzekeraars.

Ook is SP niet de enige partij die haar vraagtekens zet bij de toenemende macht van zorgverzekeraars. Ook binnen de PvdA vraagt men zich af of zorgverzekeraars niet teveel generaliseren en geen oog meer hebben voor de wensen en benodigdheden binnen de lokale zorg. Eén van de problemen in de provincie Drenthe is bijvoorbeeld een schrijnend tekort aan huisartsen. Hier wordt momenteel volgens de inwoners door de zorgverzekeraars weinig aan gedaan.

Bron: RTVDrenthe

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.