Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

verschillen basispakket

Verschillen binnen de aangeboden basispakketten

3 okt 2012

Binnenkort is het weer zover, u heeft de mogelijkheid om van zorgverzekeraar te veranderen. Belangrijk voor u, is eens te kijken naar de verschillen binnen de diverse aangeboden basispakketten. Deze zouden gelijk moeten zijn omdat de inhoud door de overheid wordt bepaald maar de diverse zorgverzekeringen hebben toch wel verschillen binnen het basispakket.

De Zorgverzekeringswet (Zvw) verplicht de zorgverzekeraars niet, om bij alle zorgaanbieders een contract af te sluiten zodat de zorgverzekeraar zelf kan kiezen voor welke kwaliteit en prijs, zorg aan de consument wordt aangeboden. In de polisvoorwaarden worden de diverse gecontracteerde en niet gecontracteerde zorgaanbieders vermeld. Het is voor u van belang om naar uw persoonlijke situatie te kijken en op basis daarvan het best aangeboden basispakket/zorgverzekering 2013 te kiezen, zodat zorg die u nodig heeft vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Indien deze niet gecontracteerd zou zijn, dan dient de Zorgverzekeraar deze te vergoeden, maar zal u in enkele gevallen vragen om bij te betalen, daar de basisverzekering deze niet volledig dekt.

Ook zijn er diverse poliskeuzes mogelijk. Zo kunt u kiezen tussen een naturapolis (zorg aangeboden volgens contract), een restitutiepolis (u dient zelf de declaraties in) of een combinatie van beide. Het voordeel van een restitutiepolis is de volledige vrijheid om zelf te kiezen welke aangeboden zorg u wilt gebruiken, het nadeel is dat u de rekening eerst zelf dient te betalen en deze in sommige gevallen niet in zijn totaal vergoed krijgt.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.