Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

VGZ zorgverzekering

VGZ overschrijdt de salarisnormen

3 sep 2014

RTL heeft onderzoek gedaan naar de salarissen van de topmannen binnen de zorgverzekeraars. Gisteren zijn de resultaten die uit dit onderzoek zijn voortgekomen gepubliceerd. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de twee VGZ bestuurders meer verdienen dan de norm die ingesteld is in de semi publieke sector door de Wet Normering Topinkomens. Zij verdienen respectievelijk 546.000 en 472.000 euro per jaar. 

Toch blijken er manieren te zijn om nog beter te kunnen verdienen. Dit met als resultaat dat andere topmannen een nog hoger salaris hebben. Een voorbeeld hiervan is Achmea die ook takken buiten de semi publieke sector heeft en zich hierdoor maar gedeeltelijk aan de WNT hoeft te houden. Zij zullen uitkomen op een bedrag van 698.000 euro.

Wet Normering Topinkomens

De zorgverzekeraars vallen dus onder de Wet Normering Topinkomens. In deze wet is beslist dat de bestuurders maximaal 300.000 euro per jaar mogen verdienen buiten de sociale premies en stortingen in de pensioenpot om. In totaal komt dit neer op een maximum bedrag van 400.000 euro op jaarbasis. Er is nog wel een overgangsregeling voor de bestuurders die in dienst waren voordat deze wet intrede nam in 2013. Echter blijkt dat degene waarvoor deze regeling bedoeld is al rond de 400.000 euro verdienen en dus binnen de norm vallen.

Zorgpremie 2015
De salarissen maken heel wat los bij het publiek nadat vorige week naar buiten is gekomen dat de zorgpremie van 2015 mogelijk zal gaan stijgen. Dit werd echter een dag later mede door zorgverzekeraar VGZ alweer teruggefloten. Zij concludeerden dat de maatschappelijke onrust rondom de zorgpremie een jaarlijks terugkerend tafereel is en dat we maar gewoon moeten afwachten totdat zij de prijzen bekend gaan maken. Twee jaar geleden dacht ook iedereen aan een forse stijging van de zorgpremie en toen bleek dat de premies gelijk bleven. We zullen dus nog even geduld moeten hebben tot het moment dat DSW haar eerste premie “traditioneel” naar verwachting in oktober bekend zal maken. 

Bron: Rtl

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.