Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

DSW zorgpremie 2017

Zorgpremie DSW stijgt met tien procent!

27 sep 2016

Zorgpremie DSW stijgt fors!

Zorgverzekeraar DSW heeft haar zorgpremie vandaag bekend gemaakt, de prijs stijgt dan ook van 98,75 euro naar 108,- euro wat neerkomt op een stijging van 9,25 euro per maand extra!. Net als voorgaande jaren is DSW de eerste zorgverzekeraar die haar zorgpremie bekend maakt voor 2017. De prijs van DSW is ook vaak een goede graadmeter voor de overige zorgverzekeraarsdsw zorgpremie 2017

De stijging van de zorgpremie lag al in de lijn der verwachting daar dhr. Oomen, directeur van DSW al eerder had aangegeven niet uit te komen met de stijging van de nominale zorgpremie van 3,50 euro per maand.  Dit mede doordat de reserves die de zorgverzekeraars, de afgelopen jaren eerder hebben ingezet, toch ook uitgeput beginnen te geraken. DSW heeft wel haar reserves aangesproken maar slechts een 94 euro per premiebetaler in plaats van 145 euro het afgelopen jaar. Dit omdat er volgens DSW echt geen ruimte meer in zit om dit extra te betrekken. Er zijn ook een aantal zaken van belang wat de zorgpremie sneller laat stijgen en dat zijn onder meer:

  • Uitbreiding van het basispakket 2017
  • Toename van kosten voor de wijkverpleging, welke volledig naar de zorgverzekeraars gaat. 
  • Toename van dure medicatie in de ziekenhuizen die tussentijds in het basispakket zijn gestopt zoals nivolumab.

DSW heeft geen restitutiepolis meer volgend jaar!

Een opmerkelijk fenomeen dat zorgverzekeraar DSW haar polis geen restitutiepolis meer mag noemen maar een combinatiepolis is. Dit vanwege een scherpere regelgeving van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), omdat DSW een niet gecontracteerde zorgaanbieder niet meer geeft dan het gemiddelde gecontracteerde tarief. Bij een restitutiepolis maakt het niet uit wat de rekening is, hoe hoog deze ook is de zorgverzekeraar is verplicht deze ten alle tijden te betalen. Dhr Oomen heeft hierop gereageerd als belachelijk en is de uitleg van de restitutiepolis volgens de NZa te gek voor woorden. 

Zorgpremie DSW vanaf start marktwering.

In de onderstaande tabel kun je het beloop van de zorgpremie zien zoals DSW hem heeft gepresenteerd, slechts eenmaal hebben ze tussentijds de zorgpremie aangepast toen er bekend werd dat de zorgverzekeraar geld over hield. Ook hebben ze tweemaal de bestaande klanten geld teruggegeven.

 

Verwachtingen beloop bekendmaking zorgpremie

Helaas zijn niet alle zorgverzekeraars zoals DSW en hebben deze vaak meer tijd nodig om hun berekeningen uit te voeren en haar prijzen bekend te maken. Dhr. Oomen van zorgverzekeraar DSW heeft al meerdere malen aangegeven dat het belachelijk is dat ze zoveel tijd hiervoor nemen omdat dit veel eerder al bekend gemaakt kan worden. Wel zit er hier schot in de zaak want dit jaar is het voor het laatst dat de zorgverzekeraars de prijzen voor 19 November bekend moeten maken. Volgend jaar is dit namelijk 12 November in verband met de berekeningen die de Belastingdienst moet maken om de zorgtoeslag voor het komende jaar te berekenen. Vorig jaar was het Stad Holland (onderdeel van DSW) welke als tweede naar buiten kwam met de zorgpremie 2017.

Heeft u nog nooit een overstap gemaakt naar een andere zorgverzekeraar? Dan is dit wellicht het moment om hierover na te gaan denken!Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen, blijf ons dan volgen op de social media kanalen en vergeet u niet in te schrijven voor het zorgpremie alarm! 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.