Definitieve veranderingen zorgverzekering 2017.

wijzigingen zorgverzekering 2017

Vandaag was het dan eindelijk zover, na maanden speculeren en het lezen van berichten over nota’s die gelekt zijn, “prinsjesdag”.  De daadwerkelijke dag van de waarheid als het gaat om de berichtgevingen en dan vooral over de zorgverzekering van 2017. Wat is er vandaag bevestigd door de Rijksoverheid en wat gaat er nou daadwerkelijk veranderen?

De nominale zorgpremie 2017.

Zoals al eerder bekend geworden was stijgt de nominale zorgpremie 2017 van 1199 euro met 3,50 per maand naar 1241 euro ofwel  een stijging van 42 euro per jaar.  Een gevolg van de stijging van de kosten in de zorg waar 400 miljoen euro mee is gemoeid.  Let op deze stijging is niet van invloed op de kosten van de zorgpremie 2017 dit bepalen de zorgverzekeraars zelf. Echter zoals gisteren ook al benoemd heeft dhr. Oomen, directeur van zorgverzekeraar DSW al aangegeven met deze stijging niet uit te komen.

Het eigen risico 2017

Het eigen risico van de zorgverzekering 2017 blijft gelijk namelijk € 385,- wel gaan we de geruchten, zie ook ons bericht van gisteren: Afschaffen van het eigen risico. volgen bij de verkiezingscampagnes van de politieke partijen straks in 2017. Al is er al wel bekend geworden dat indien deze geheel afgeschaft kan worden iedereen 280 euro extra zorgpremie per jaar moet gaan betalen.

Basispakket 2017

Het basispakket zal worden verruimd met een aantal behandelingen namelijk de volgende:

  • 36 behandelingen bij de fysiotherapeut bij claudicatioklachten (etalagebenen)
  • Kortdurende verblijven in zorgcentra na ziekenhuisopnames of behandelingen
  • Werelddekking van het basispakket blijft gehandhaafd, let op tot 100% max Nederlands tarief.
  • Nipt test in het basispakket, echter blijft hier wel een eigen kostenplaatje aanzitten van 175 euro per test.

Er liggen nog een aantal beoordelingen van een aantal dure medicijnen op de tafel echter de ervaring is dat als deze goedgekeurd zijn deze vaak direct worden toegevoegd aan het basispakket 2017 zoals dit het afgelopen jaar ook is gebeurd. Deze lobby van minister Schippers heeft trouwens enorm veel geld opgeleverd qua besparingen op de zorgpremie!

De zorgtoeslag 2017

De zorgtoeslag is evenals de andere toeslagen in het kader van de verbetering van de koopkracht meegestegen. De zorgtoeslag 2017 stijgt met 3,50 indien u een fiscale partner heeft en 1,68 indien u deze niet heeft.

Vanaf volgend jaar is het mede door de belastingdienst, deze heeft langer de tijd nodig om de hoogtes van de zorgtoeslag te berekenen bij de consumenten, mogelijk om al te starten met uw zorgverzekering vergelijken vanaf 12 November 2017.

Zorgverzekering vergelijken 2017

Het beste moment om te starten met het vergelijken van uw zorgverzekering is vanaf 19 November. Op deze dag zijn de zorgverzekeraars verplicht om de prijzen van alle polissen bekend te hebben gemaakt. Wij verwachten vanaf volgende week dinsdag de eerste prijs van de zorgpremie namelijk die van DSW. Wij zullen u continu op de hoogte houden van alle ontwikkelingen, wilt u echt niets missen dan kunt u zich ook inschrijven voor het zorgalarm in de popup of rechtsonderop de pagina! Klik hier om te starten met uw zorgpremie vergelijken.

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.