Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Zorgpremie in januari dubbel afgeschreven?

Zorgpremie in januari dubbel afgeschreven?

3 jan 2015

Ben je de afgelopen weken overgestapt naar een nieuwe zorgverzekeraar? Dan zou het zo maar eens kunnen gebeuren dat de zorgpremie dubbel afgeschreven gaat worden in janauri 2015. De reden dat dit gebeurd is dat de administratie van deze twee verzekeraars net langs elkaar heen kunnen lopen waardoor de premie dubbel afgeschreven dient te worden omdat de oude denkt dat je nog lid bent en de nieuwe haar geld wil hebben omdat je daar lid bent geworden.

Wat kunt u doen aan een dubbele afschrijving? 

Het meest eenvoudige en wat eigenlijk het minste problemen oplevert is wachten tot de oude zorgverzekeraar de premie heeft teruggestort. De andere manier is om de automatische incasso te blokkeren en te storneren, dit zorgt ervoor dat de betaling ongedaan gemaakt wordt en u weer over uw eigen geld beschikt. Dit laatste echter kan dan weer zorgen voor een dubbele storting van de “oude” zorgverzekeraar en kan problemen opleveren.

Wel geaccepteerd voor de nieuwe zorgpolis?

Let wel even erop dat u geaccepteerd dient te zijn voor de nieuwe polis, dit geldt niet indien u enkel een basispakket heeft afgesloten maar wel voor de aanvullende polissen. Soms kan het dus voorkomen dat u alsnog geweigerd bent voor de nieuwe zorgpolis op basis van een medische selectie die soms noodzakelijk is. 

Wanneer krijgt u bericht van de nieuwe zorgverzekering?

In principe ontvangt u binnen tien werkdagen bericht van de nieuwe zorgverzekeraar of u bent geaccepteerd voor de nieuwe polis of niet. Let op u dient hier wel even op te letten want u heeft namelijk 14 dagen de tijd om uw bestelling te annuleren, dit is wettelijk zo geregeld. Bent u dus niet geaccepteerd voor de nieuwe aanvullende polis kunt u er alsnog voor kiezen om gebruik te maken van de oude zorgverzekering, dan is het niet handig om deze betaling te blokkeren! Heeft u al wel de oude zorgverzekering zelf opgezegd of heeft uw toekomstige zorgverzekeraar dit al gedaan maar annuleert u deze polis, dan kunt u nog tot en met 31 januari 2015 uw zorgpremie vergelijken en kiezen voor een nieuwe zorgverzekering, eventueel zonder medische selectie! Dit kan via onze handige zorgvergelijker.

 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.