Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

extra controle ziekenhuizen

Zorgverzekeraars houden extra controle op rekeningen ziekenhuizen.

19 feb 2014

De zorgverzekeraars gaan komende tijd opnieuw de declaraties van ziekenhuizen controleren. Dit naar aanleiding van een voorval van het St. Antoniusziekenhuis in Utrecht welke onterechte declaraties heeft ingediend.

Zorgverzekeraars VGZ, CZ en Achmea laten weten de rekeningen nog eens goed te bekijken. Het gaat voornamelijk om de spoedzorg van de ziekenhuizen waar de fraude uit blijkt te komen. Dit zou voort kunnen vloeien uit het feit dat de spoedeisende hulpen van de ziekenhuizen een zogeheten “dagbehandeling” konden declareren indien de patiënten langer dan 3 uur verbleven op een spoedeisende hulp en er voldaan werd aan een aantal voorwaarden.

De zorgfraude blijft een hekel punt in de zorg, steeds vaker komt het voor dat behandelingen ten onrechte worden gedeclareerd voor steeds belachelijkere prijzen. Dit resulteert uiteindelijk in een stijging van de zorgpremie 2016.  De laatste week zijn er een aantal opvallende punten met betrekking tot de zorgfraude bekend geworden. Zo heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) aangegeven dat de consumenten vooraf moeten weten wat de zorg kost die zij nodig hebben. Volgens hen hebben de consumenten juist behoefte aan de financiële informatie die bij de zorg komt kijken.

De patiëntenverenigingen slaan  ook de handen bijeen als het gaat om de zorgfraude, ze starten gezamenlijk een meldpunt. De Vijf organisaties die dit starten (LPGGz, NOOM, Per Saldo, Stichting klokkenluiders VG en LOC zeggenschap in zorg) willen op deze manier het voor iedereen mogelijk maken om op een laagdrempelige manier melding te maken van fraude in de zorg.

Zeer goede ontwikkelingen dus op het gebied van het bestrijden van de fraude want nogmaals het gaat ten koste van de premie die u straks voor de zorgverzekering 2015 gaat betalen. 

Rob de Graaf

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige en verbetermanager binnen de zorg. "Sinds het begin van de website hebben wij gekeken hoe we het zo eenvoudig mogelijk kunnen maken voor de consument om hun weg te vinden in het oerwoud van de verzekeraars." U kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.