Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

zorgverzekeraars en spoedeisende hulp

Zorgverzekeraars reageren op ophef spoedeisende hulp

24 feb 2014

De Nederlandse zorgverzekeraars hebben gereageerd op de ophef die is ontstaan rondom het verlenen van spoedeisende hulp. Vorige week werd bekend gemaakt dat een aantal ziekenhuizen in Nederland niet langer spoedeisende hulp zullen verschaffen en dat deze taken worden overgenomen door andere ziekenhuizen.

Het nieuws veroorzaakte een hoop reacties. Patiënten en belangenorganisaties vrezen dat er door deze maatregelen langere afstanden gemaakt moeten worden voor het ontvangen van spoedeisende hulp, waardoor er grotere risico’s ontstaan.

Reactie zorgverzekeraars

De zorgverzekeraars geven aan dat de spoedeisende hulp in bepaalde gebieden niet geheel opgeven zal worden. Een aantal ziekenhuizen zal inderdaad geen spoedeisende hulp meer aanbieden maar dit zijn enkel ziekenhuizen in gebieden waar andere ziekenhuizen deze taak eenvoudig overnemen.

Zorg specialiseren

Het plan van de zorgverzekeraars is om in gebieden waar meerdere ziekenhuizen staan de zorginstellingen te specialiseren. Zo zullen sommige ziekenhuizen zich gaan specialiseren in spoedeisende hulp terwijl andere ziekenhuizen zich juist op andere vormen van zorg zullen richten. Het resultaat is dat de medewerkers binnen deze ziekenhuizen sneller en meer ervaring opdoen met specifieke vormen van zorg waardoor de kwaliteit van de zorg verbeterd zal worden. Het is volgens de zorgverzekeraars niet de bedoeling dat de basis van de spoedeisende zorg, het tijdig ontvangen van zorg in noodgevallen, aangetast wordt. Door ziekenhuizen te laten specialiseren in bepaalde behandelingen zal de kwaliteit binnen de zorg, en dus ook spoedeisende hulp, verbeterd worden. 

 

Rob de Graaf

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige en verbetermanager binnen de zorg. "Sinds het begin van de website hebben wij gekeken hoe we het zo eenvoudig mogelijk kunnen maken voor de consument om hun weg te vinden in het oerwoud van de verzekeraars." U kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.