Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding bindweefselmassage 2019

Wanneer gebruik maken van bindweefselmassage?

Massage van het bindweefsel kan worden toegepast bij verschillende klachten, zoals:

 • maag- en darmaandoeningen
 • doorbloedingsstoornissen
 • migraine
 • hoofdpijn
 • aandoeningen aan het bewegingsapparaat       
 • gewrichtsproblemen          
 • littekens.

Cellulitis kan ook worden behandeld door middel van een stevige bindweefselmassage. Soms spreekt men van een sinaasappelhuid als iemand cellulitis heeft. Het is een ontsteking van het onderhuidse bindweefsel met als gevolg dat de huid er uit ziet als een sinaasappelschil.
Een massagetherapeut, fysiotherapeut of masseur, kan een bindweefselmassage geven. De laag die zich tussen de huid en de spieren bevindt is de bindweefsellaag. Deze massage heeft als doel de doorbloeding van de huid te verbeteren, met als gevolg dat het bindweefsel in een betere staat raakt en de huidconditie daardoor wordt verbeterd.   

Wat is bindweefselmassage?

Bindweefselmassage is een reflexzonemassage. Er wordt vanuit gegaan dat op het lichaam zones aanwezig zijn die in verbinding staan met alle organen en klieren van het lichaam. Door deze massage worden deze zones gestimuleerd, als gevolg hiervan wordt ook het orgaan gestimuleerd, aanwezige blokkades kunnen hierdoor worden opgeheven. Er wordt een speciale techniek uitgevoerd, hierbij wordt invloed uitgeoefend op het bindweefsel. De massage technieken bestaan uit het rollen van de huid en/of lichte aanrakingen. De behandelfrequentie is afhankelijk van de klacht en wordt per persoon vastgesteld. Het lichaam moet vaak wennen aan een bindweefselmassage. Na een behandeling kan de huid rood zijn, er kunnen ook blauwe plekken ontstaan. Deze verschijnselen moeten binnen 24 uur zijn verdwenen.

Welke vergoeding is er voor bindweefselmassage?

Voor bindweefselmassage wordt geen vergoeding verstrekt vanuit de basisverzekering. Indien je een aanvullende verzekering bij je zorgverzekeraar hebt afgesloten, kom je mogelijk in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding. Voor deze vergoeding geldt geen eigen risico. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van je zorgverzekering. Hierin wordt vermeld of je recht hebt op een vergoeding en aan welke voorwaarden moet worden voldaan, om voor een vergoeding in aanmerking te komen. Bekijk in de onderstaande tabel de vergoedingen per zorgverzekering.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

 • 1 Helemaal niet
 • 2 Bijna niet
 • 3 Een beetje
 • 4 Grotendeels
 • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding bindweefselmassage 2019 scoort gemiddeld: 12 3,1 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.