Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding (contact)lenzen 2019

Contactlenzen 

Een contactlens is een dunne lens van kunststof ter vervanging van een bril, of ter bescherming van het hoornvlies. Contactlenzen worden in tegenstelling tot een bril direct op het hoornvlies van het oog gedragen. Voor veel mensen zijn contactlenzen een uitkomst, sommige mensen vinden namelijk een bril helemaal niet mooi of ze vinden dat ze door middel van contactlenzen veel beter kunnen zien.     

Voordelen van contactlenzen ten opzichte van een bril:

 • Een contactlens gaat minder snel kapot. Een bril kan namelijk breken of beschadigen wanneer er iemand op gaat zitten, of wanneer bij het sporten of andere dagelijkse bezigheden de bril valt. Tevens kan een bril schade aanbrengen aan het oog wanneer er bijvoorbeeld een bal tegenaan komt.
 • Wanneer je eenmaal door hebt hoe je de lenzen dient aan te brengen in het oog is het draagcomfort erg groot. Contactlenzen voel je namelijk niet zitten.
 • Een contactlens is niet afhankelijk van het jaarlijkse modebeeld.
 • Mensen met een hoge brilsterkte hebben soms nogal moeite met bijvoorbeeld zwemmen. Wanneer de bril afgaat tijdens het zwemmen kan de drager niet alles meer scherp en goed zien. Lenzen kunnen in tegenstelling tot een bril wel gedragen worden tijdens zwemmen. Tijdens het duiken kan de lensdrager een normale en goedkope duikbril opzetten. Een brildrager dient daarentegen een dure duikbril aan te schaffen die aangepast is op de juiste brilsterkte.
 • Bij lenzen kijk je niet voortdurend tegen de randen van een bril aan. Tevens kan er bij een bril ook tijdens het bewegen van het hoofd wat zichtvervorming bestaan. Dit is bij contactlenzen niet het geval.
 • Een bril kan in een warme of koude ruimte beslaan, bij contactlenzen is dit niet het geval.

Vergoeding

Vanuit de basisverzekering van je zorgverzekering wordt geen vergoeding gegeven. Indien je een aanvullende verzekering hebt afgesloten, heb je mogelijk recht op een (gedeeltelijke) vergoeding. Raadpleeg de polisvoorwaarden van je zorgverzekering om vast te stellen of je recht hebt op een vergoeding. Wil je bekijken welke zorgverzekering het beste aansluit op je levensstijl en wil je direct je zorgverzekering vergelijken? 

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

 • 1 Helemaal niet
 • 2 Bijna niet
 • 3 Een beetje
 • 4 Grotendeels
 • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding (contact)lenzen 2019 scoort gemiddeld: 1 1 5

Gemiddelde beoordeling



Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.