Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding geboorte/adoptie-uitkering 2018

Wat is een geboorte uitkering?

In Nederland hebben we goede kraamzorg, er wordt dan ook door de meeste vrouwen gebruik gemaakt van kraamzorg na de geboorte van hun kindje. Maar er kan door de vrouw ook worden gekozen om geen kraamzorg af te nemen na de geboorte van haar kindje. Indien dit het geval is kan er gebruik gemaakt worden van een eenmalige uitkering bij de geboorte van het kind. Het maakt hierbij niet uit of het kindje thuis is geboren of in het ziekenhuis, de hoogte van de uitkering blijf hetzelfde. Wel zult u deze uitkering al moeten aanvragen voor de geboorte van uw kind, net zoals dit het geval is met het aanvragen van kraamzorg. Reguliere kraamzorg word vergoed vanuit de basisverzekering, maar een eenmalige uitkering wordt verstrekt vanuit een aanvullend zorgverzekering. Raadpleegt u eerst de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering om na te gaan op welke vergoeding u in uw situatie recht hebt.

Wat is een adoptie uitkering?

Als u een kindje heeft geadopteerd heeft u ook recht op of een stukje kraamzorg of een bijdrage in de kosten voor bijvoorbeeld een medische screening. Als u een kindje onder de 12 maanden heeft geadopteerd heeft u bij de meeste zorgverzekeraars nog recht op kraamzorg. De meeste zorgverzekeraars vergoeden dan het volgende:

  • de kosten van kraamzorg
  • de eigen bijdrage voor kraamzorg

Ook kunt u uw kindje medisch laten screenen bij een kinderarts, dit word door de meeste zorgverzekeraars ook vergoed als u een aanvullende verzekering heeft afgesloten.
Heeft u een kindje geadopteerd ouder dan 12 maanden, dan kunt u ook nog een medische screening laten doen bij een kinderarts, deze word door de meeste verzekeraars deels of helemaal vergoed.
Hoeveel geld u vergoed krijgt verschilt per aanvullende verzekering. Kijkt u eerst naar de vergoeding per zorgverzekering. De meeste zorgverzekeraars hebben deze adoptie uitkering gewijzigd in een vergoeding voor zorg bij adoptie. De adoptie-uitkering is gewijzigd in een vergoeding voor Zorg bij adoptie.

Wat is de vergoeding bij geboorte uitkering en adoptie uitkering?

Bekijk in het onderstaande overzicht de vergoedingen per zorgverzekeraar.

Wilt u meer informatie over diverse onderwerpen gerelateerd aan het onderwerp geboorte en adoptie uitkering? Dan kunt meer informatie vinden op de hoofdpagina zwangerschap & bevalling of kraamzorg.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding geboorte/adoptie-uitkering 2018 scoort gemiddeld: 6 2,3 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.