Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding homeopathie 2019

Vergoeding homeopathie 2019

Bijna alle Nederlandse zorgverzekeraars bieden homeopathie aan, in hun aanvullende pakketten. De hoogte van de vergoedingen, is geheel afhankelijk van de zorgverzekeraar. Homeopathie zit nooit enkel in het basispakket. Wanneer je veel gebruik wilt gaan maken van homeopathie is het aan te raden de aanvullende verzekeringen van je zorgverzekeraar goed door te lezen. Zo kun je je verzekeren voor homeopathie, in het aanvullende pakket wat het beste bij je past. De vergoedingen verschillen veel per aanvullend pakket en per verzekeraar. De vergoedingen verschillen van circa 200 euro tot en met circa 1000 euro per jaar. Je kunt aan de bovenzijde de vergoeding homeopathie aanklikken, om alle vergoedingen van alle zorgverzekeraars te bekijken. 

Wat is Homeopathie?

Homeopathie is een vorm van geneeskunde waarbij het zelf herstellend vermogen van het lichaam geprikkeld en geactiveerd wordt door een homeopathisch geneesmiddel. Het principe van homeopathie is dat een patiënt van zijn aandoening of ziekte kan worden genezen door het toedienen van homeopathische geneesmiddelen die bij een gezonde persoon dezelfde symptomen oproepen, als bij een patiënt met de aandoening of ziekte.

Welke verschillende soorten homeopathie zijn er?

De geneeswijze homeopathie bestaat uit twee soorten; klassieke homeopathie en klinische homeopathie. Bij de klassieke vorm van homeopathie kijkt een homeopathische behandelaar niet enkel naar de specifieke klacht of klachten, maar ook naar de verschillende mentale, lichamelijke en emotionele kenmerken van de persoon. Bij de zoektocht naar een passend geneesmiddel wordt er dan ook naar de algehele persoon gekeken. Dit wordt gedaan volgens de richtlijnen van Samuel Hahnemann. Bij de Klinische vorm van Homeopathie worden de geneesmiddelen alleen gebruikt op basis van de specifiek genoemde klachten. Deze methode wordt bijvoorbeeld gebruikt in acute situaties en bij het gebruik van homeopathische zelfzorgmiddelen. Soms wordt er door de homeopaat ook gewerkt met complexgeneesmiddelen; deze geneesmiddelen bevatten meerdere werkzame stoffen. Bij de behandeling van de klachten van de patiënt zal een homeopaat volgens de bekende klassieke methode een geneesmiddel voor de patiënt zoeken, zodat deze zo goed mogelijk aansluit bij de patiënt als een uniek mens. Dit vereist een inventarisatie van levensstijl, vroegere ziekten en eerdere behandelingen, maar ook van persoonlijke kenmerken en karaktereigenschappen. Hierdoor neemt een homeopathisch consult meer tijd in beslag dan een regulier consult. De meeste homeopaten zijn aangesloten bij een beroepsvereniging. Eén van de grootste beroepsverenigingen voor homeopathie is de Nederlandse vereniging van klassiek homeopaten.

homeopathie vergoeding 2019
Homeopathie kan ook deel uit maken van een behandeling door een arts 

Homeopathische geneesmiddelen

Het basismateriaal van homeopathische geneesmiddelen, bestaat in de meeste gevallen uit planten of stoffen die een minerale of dierlijke oorsprong hebben. Al deze middelen zijn op hun werkzaamheid getest op mensen en dus in zijn geheel niet op dieren. Meestal kunnen homeopathische geneesmiddelen gebruikt worden naast de voorgeschreven reguliere geneesmiddelen van de huisarts of specialist. Afhankelijk van het behandelplan kan het gebruik van de reguliere medicijnen verlaagd of gestopt worden. Hierover kan enkel de behandelaar van homeopathie een uitspraak doen. Wat van groot belang is, is dat iedere patiënt met zijn behandelend arts of klassiek homeopaat spreekt over zijn huidige zorgprogramma en medicijngebruik, het is erg belangrijk dat de behandelaar volledig op de hoogte is. Zelfmedicatie in de homeopathie is het behandelen van niet ernstige aandoeningen en klachten zoals bijvoorbeeld verkoudheid, hoofdpijn, buikgriep, hooikoorts en kneuzingen.

 

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding homeopathie 2019 scoort gemiddeld: 4 4,3 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.