Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding alternatieve geneeswijzen 2018

Gebruik maken van alternatieve geneeswijzen

De Nederlandse bevolking weet de weg naar de alternatieve geneeswijzen steeds meer te vinden, regelmatig gebeurt dit in combinatie met de reguliere "westerse" zorg. Meer dan een miljoen nederlanders maakt gebruik van alternatieve geneeswijzen. Ook blijkt uit recentelijk onderzoek dat 60% van de Nederlanders hier nooit gebruik van heeft gemaakt maar wel interesse heeft voor alternatieve geneeswijzen.  

Welke vergoedingen zijn er voor alternatieve geneeswijzen?

Daar de alternatieve geneeswijzen niet in het basispakket van de zorgverzekering zitten kan men zich hiervoor aanvullend verzekeren. Steeds meer zorgverzekeraars zien het belang in van deze vorm van zorg en hebben hun aanvullende pakketten hierop aangepast. Het is wel slim om even goed te kijken naar de aanvullende pakketten want bij de ene zorgverzekeraar zit de zorg en medicatie onder 1 pakket maar bij andere soms in aparte pakketten waardoor de vergoedingen hoger uit kunnen pakken.  

alternatieve geneeswijzen vergoeding 2018
acupunctuur is een veel gebruikte vorm van alternatieve geneeswijze

Hoe hoog is de vergoeding alternatieve geneeswijzen?

In de vergelijkingsmodule kunt u naast bijvoorbeeld het aantal fysiotherapie behandelingen en de hoogte van uw tandartsverzekering kiezen voor een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen. U kunt kiezen voor geen vergoeding, 250 euro, 500 euro, 750 euro en 1000 euro. De kosten voor een consult voor een behandeling kunnen behoorlijk variëren. Wanneer u een behandelaar kiest welke aangesloten is bij een beroepsvereniging kunt u bij de beroepsvereniging navraag doen naar de gemiddelde kosten voor een consult. Ook zorgt een beroepsvereniging voor afstemming van behandeling tussen de verschillende behandelaars en zorgt in veel gevallen voor de benodigde scholing.

Maakt u een aantal keer per jaar gebruik van bijvoorbeeld acupunctuur dan komt u prima uit met een vergoeding van 200 euro. Gaat u een langdurig behandel traject in dan is de keuze voor 500 euro of 1000 euro wellicht een betere optie.  Let op sommige verzekeraars willen dat de behandelaar is aangesloten bij een beroepsgroep of is aangesloten bij de zorgverzekeraar zelf. 

Welke soorten alternatieve geneeswijzen zijn er?

Het aanbod binnen de alternatieve geneeswijzen is erg breed. Er zijn veel verschillende soorten aanbieders. De bekendste en meest gekozen groepen zijn:

Via onze vergoedingen vergelijker kunt u eenvoudig een selectie maken in één van de vele takken binnen de alternatieve geneeswijzen. Mocht u daarna een selectie willen maken van deze zorgverzekeraar dan gaat u automatisch verder naar de vergelijker. Zo kunt u exact zien wat er buiten alternatieve geneeswijzenin het aanvullende pakket zit en aan welke voorwaarden men moet voldoen van de betreffende verzekeraar en kunt u deze vergelijken met derden. 

Hoe hoog is de vergoeding alternatieve geneeswijzen 2018?

Op dit moment zijn de prijzen van de vergoedingen van de zorgverzekering 2018 nog niet bekend, een aantal verzekeraars zullen dit voor 19 November bekend maken maar indien u een compleet overzicht wenst dan kunt u het beste wachten tot deze datum. Wij ontvangen de vergoedingen rechtstreeks van de zorgverzekeraars, zodra zij deze bekend maken dan zullen deze bij ons binnen enkele uren op de website verschijnen.  Heeft u vragen of kunnen wij ergens bij helpen, neemt u gerust contact met ons op!

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding alternatieve geneeswijzen 2018 scoort gemiddeld: 30 2,6 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.