Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding psychosomatische fysiotherapie tot 18 jaar 2019

Psychosomatische fysiotherapie tot 18 jaar              

Een psychosomatische fysiotherapeut behandelt spannings- en/of stressklachten. Spanningsklachten kunnen worden veroorzaakt door lichamelijke en/of psychische overbelasting. De klachten kunnen bijvoorbeeld veroorzaakt zijn door verlies van dierbaren, een ernstig ziekteproces of een emotionele gebeurtenis. Het doel van de behandelingen is het verstoorde evenwicht tussen belasting en belastbaarheid te herstellen. Of het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning te herstellen.

Vergoeding psychosomatische fysiotherapie tot 18 jaar

Er wordt een vergoeding verstrekt vanuit de basisverzekering van de zorgverzekering. Er worden negen behandelingen vergoed. Als de klachten aanhouden is het mogelijk dat er nogmaals een vergoeding voor negen behandelingen wordt gegeven. Voor de vergoeding vanuit de basisverzekering geldt geen eigen risico. Indien er een aanvullende verzekering is afgesloten bij de zorgverzekeraar dan heb je vanuit deze verzekering  mogelijk recht op een vergoeding vanaf de 19e behandeling. Voor een vergoeding uit de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico. Raadpleeg de polisvoorwaarden van je verzekering om na te gaan op welke vergoeding je recht hebt.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!


Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.