Medicatie uit basispakket

Medicatie uit het basispakket

Vergoeding dure geneesmiddelen uit basispakket

Het College voor zorgverzekeringen (CVZ) werkt aan een advies om twee dure geneesmiddelen niet meer te vergoeden in het basispakket. Een gevolg van maatregelen die begin dit jaar van kracht zijn gegaan.

De discussie is niet van vandaag of gisteren. Jarenlang moesten dure geneesmiddelen, die in het ziekenhuis aan patiënten werden voorgeschreven, worden betaald uit het ziekenhuisbudget. Door toename van het aantal dure geneesmiddelen én door toename van het aantal patiënten dat hierop aanspraak maakte, kwamen veel instellingen in de problemen. Gevolg was dat ziekenhuizen patiënten doorverwezen naar andere ziekenhuizen, opname stops afkondigden of, nog ernstiger, het dure geneesmiddel niet meer verstrekten.

Een ingezonden brief van Wil Duits, bedrijfsarts in Houten, verwoordt zijn ongenoegen over het voorgenomen advies van het CVZ, als volgt;

‘In hoeverre is de stellingname van het College voor zorgverzekeringen (CVZ) in strijd met het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens? Is gezondheidszorg een levensbehoefte of een consumptiegoed? Ik denk dat CVZ en daarmee de hele politiek ernstig aan het afglijden is.’

Eerder werd al bekend dat een aantal gerenommeerde artsen een brief aan het CVZ hebben gestuurd waarin zij hun ongenoegen over dit advies duidelijk maken.

bron: CVZ

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie