319000 Nederlanders betalen niet voor hun zorgverzekering.

Aantal wanbetalers stijgt

Recentelijk werd er bekend gemaakt dat er een toename te zien is in het aantal wanbetalers. Nu blijkt uit stukken van het ministerie van Volksgezondheid dat het aantal is opgelopen tot 319000. Vorig jaar waren dit er nog ruim 300.000 een toename van bijna 6%! Onder het begrip “wanbetaler” valt een persoon die de zorgpremie niet kan en of wil betalen, met uitzondering van de consumenten die onder gemoedsbezwaren geen enkele verzekering hebben en hier dan ook vrijstelling voor hebben verkregen. 

In 2009 is de wanbetalersregeling gestart om mensen op te sporen die geen zorgverzekering hebben daar dit wettelijk verplicht is. Ook de mensen die wel een zorgverzekering hebben maar deze niet betalen vallen hier ook onder.

Indien de wanbetaler een achterstand heeft in zijn /haar betalingen is het niet mogelijk om de zorgverzekering op te zeggen. Dit resulteert in het feit dat je ook niet kan overstappen naar een andere verzekeraar, heb je dus nog betalingen open staan regel dit dan snel zodat u volgend jaar op zoek kan gaan naar een zorgverzekering die beter bij u past en wellicht nog goedkoper is ook!

Bron: Ad

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.