Zorgpremie 2014 kan goedkoper

Zorgpremie 2014

Sinds 2006 is het zorgstelsel veranderd, een grote schok bracht dit toen al teweeg toen iedereen zelf zijn keuze kon maken in zijn / haar zorgverzekering. Dit is destijds bedacht om marktwering in de zorg te brengen om de zorgpremie goedkoper te maken. Echter is dit wel de juiste beslissing geweest? Dat zullen we helaas nooit weten, wat we wel weten is dat de zorgpremie van 2014 honderden euro’s goedkoper zou kunnen zonder de marketing van de zorgverzekeraars.

Wie kan ze niet dromen, de commercials van grote maatschappijen zoals Ditzo en CZ tegen het einde van het jaar om u als consument over de streep te trekken? Maar wat kost dit allemaal wel niet? Uit een rapport uit handen van de Telegraaf blijkt dat de zorgverzekeraars jaarlijks 541 miljoen euro uitgeven aan marketingkosten. De vier grootste zorgverzekeraars CZ (€183 miljoen), Achmea (€145 miljoen), VGZ (€115 miljoen) en Menzis (€42 miljoen) geven hier samen bijna 90% van uit. Bedroegen de deze kosten aan marketing in 2012 nog €353 per overgestapte verzekerde, is dit in 2013 gestegen naar €571.

De zorgpremie van 2014 van de grote zorgverzekeraars moet nog volgen maar er staat haast wel vast dat de prijzen zullen dalen, echter hoeveel dat is nog de vraag! Jaarlijks stappen gemiddeld 1 miljoen mensen over naar een andere zorgverzekeraar, wat de consument uiteraard ten goede komt omdat ze vaak een goedkopere zorgverzekering vinden met dezelfde dekking dan hun oude alleen voor een goedkopere zorgpremie. De verwachting is dan ook dat dit jaar wederom een hoop consumenten de overstap zullen gaan maken. Op de hoogte blijven van de zorgpremie 2014? Schrijf u zich dan in voor het zorgalarm of start met je zorgverzekering vergelijken!

Bron: De Telegraaf

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie