Zorgverzekeraar ANNO12 richt pijlen op 2015

ANNO12 start aanbieden zorgverzekering

De zorgverzekeraar ANNO12 die afgelopen dinsdag nog liet weten niet te starten in 2014 kondigt vandaag aan een start te willen maken per januari 2015. Zowel het kernteam, de Raad van Commissarissen (RvC) als de besturen van de coöperatie en de STAK blijven enthousiast en zijn bereid er nog een jaar tegenaan te gaan.

ANNO12, de zorgverzekeraar die haar klanten aandeelhouder laat worden, liet na de bekendmaking van de zorgpremies van Agis en Zilveren Kruis weten het project stop te zetten vanwege de te lage prijzen van de concurrentie. ANNO12 kwam met regelmaat in het nieuws vanwege het toepassen van crowdfunding. De crowdfunding leverde in totaal een bedrag van €684.350,- op.

Gisterenavond vond er overleg plaats tussen het kernteam, de RvC en de besturen van de coöperatie en de STAK. Allen staan nog altijd positief tegenover het gedachtegoed van ANNO12 en willen hier nog een jaar aan werken om in januari 2015 alsnog van start te kunnen gaan. Ook de durfinvesteerders hebben een positief antwoord gegeven. Het wachten is nu op de reactie van de crowdfunders, de huidige leden en aandeelhouders van ANNO12. Zij zullen de komende twee weken worden geraadpleegd. Houders van ledencertificaten die niet verder willen deelnemen, ontvangen conform de overeenkomst uiterlijk begin december 100% van hun inleg terug. De aandeelhouders dragen het risico voor de aanloopkosten en ontvangen naar rato het overgebleven geld terug. Indien er voldoende financieel draagvlak blijkt te zijn onder de deelnemers aan de crowdfunding dan zal het ANNO12 traject worden vervolgd.

Bron: ANNO12

Last Updated on 10 september 2020 by Rob de Graaf