De zorgpremie 2015 stijgt met 114 euro

Zorgpremie 2015

Er komt steeds meer naar buiten rondom de zorgpremie 2015. Zo ook de prijs van het basispakket 2015. Niet alleen de zorgpremie zal stijgen met 114 euro per jaar, maar ook het wettelijke eigen risico zal een stijging maken naar 375 euro per jaar. Dit is naar buiten gekomen door bronnen die betrokken zijn bij de onderhandelingen over de begroting van het rijk, welke op 16 september 2014 wereldkundig gemaakt zullen worden op “prinsjesdag”.

 

Zorgpremie 2015

Het bedrag dat naar buiten is gekomen is een richtlijn voor de zorgverzekeraars. Zij kunnen naar aanleiding hiervan zelf de tarieven bepalen voor de zorgpremie 2015. De zorgverzekeraars zijn geheel vrij om te beslissen wat zij willen doen met de prijs voor de zorgpremie 2015. In theorie zou het mogelijk zijn dat door meevallers van afgelopen jaar de zorgpremie 2015 alsnog gelijk blijft aan hoe hij nu is. Normaliter komt de schatting voor de zorgpremie pas op Prinsjesdag naar buiten. Het ministerie gaat dan ook niet eerder reageren op deze speculaties.

De stijging van de zorgpremie 2015 komt vooral door de overheveling van de taken van de AWBZ en de Wet Langdurige Zorg. De stijging door deze wetswijziging was al eerder aangekondigd dat dit 50 euro op jaarbasis zou kosten.

Het eigen risico 2015

Het Centraal Plan Bureau (CPB) voorspelde in maart al dat het eigen risico een stijging gaat maken naar 405 euro per jaar. Echter lijkt dit nu iets mee te vallen en is dit een stijging van 15 euro op jaarbasis. Let op: dit betreft het wettelijke eigen risico 2015, u kunt dit vrijwillig verhogen tot 875 euro. Dit zal resulteren in een korting op de zorgpremie 2015 van ongeveer 20 euro per maand.

Bron: Ad

Kortom nog steeds speculaties, maar de bronnen komen steeds dichterbij het binnenhof. Het lijkt ook een logisch gevolg op de komende veranderingen in de zorg in het jaar 2015. Blijf ons volgen zowel op de website als op social media over de prijzen van de zorgpremie 2015!

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.