Zorgtoeslag 2015 wederom minder

Zorgtoeslag 2015

De hoogte van de zorgtoeslag 2015 zal op 16 september gepresenteerd worden door de overheid op “Prinsjesdag”. Dit is de derde dinsdag van de maand september. Op dit moment worden alle financiële overzichten bekend gemaakt. In deze overzichten staat omschreven waar het geld vandaan komt en waar het geld aan besteed gaat worden. Hieronder valt ook het basispakket en de zorgtoeslag 2015. 

 

Basispakket 2015

De inhoud van het basispakket 2015 hebben we afgelopen week al besproken in het volgende artikel: het basispakket 2015 minder maar toch beter.

 

Zorgtoeslag 2015

Het lijkt er op dat ook de zorgtoeslag in 2015 minder zal gaan worden. Dit omdat de overheid tekorten heeft die ze lijken te willen gaan dichten door middel van het minderen op deze toeslagen. In het jaar 2014 werd hier ook al in gesneden. Toen daalde de zorgtoeslag en werd deze aan minder mensen uitgekeerd. Op dit moment lijkt er weer hetzelfde te gaan gebeuren. Vooral de minima lijken hier de dupe van te worden.

Hoe de zorgtoeslag eruit ziet en hoe u dit kunt aanvragen kunt u lezen op de volgende pagina: Wat is zorgtoeslag

 

Zorgpremie 2015

Hoeveel de minima hierop achteruit zal gaan is nog niet exact bekend. Het valt en staat natuurlijk ook met de prijs van de zorgpremie voor het jaar 2015. De verwachting van diverse media is dat de zorgpremie in prijs gaat stijgen, echter verwachten wij dat de prijs van de zorgpremie gelijk zal blijven aan hoe hij op dit moment is. De zorgverzekeraars zullen uiteraard wel flink gaan concurreren. Het is daarom raadzaam om uw zorgpremie te vergelijken.

 

Eigen risico 2015

Een volgend punt dat naar buiten gaat komen is de hoogte van het eigen risico in 2015. Afgelopen jaren hebben we al een flinke stijging gezien, wat in 2011 begon met € 110,- is vorig jaar gestegen tot € 360,-. We wachten dus met spanning af tot 16 september. Dan zien we wat er exact gaat gebeuren.

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.