Gemeenten kunnen besparen door preventie

Gemeenten besparen door preventie

Wanneer de gemeenten preventie centraal stellen, kunnen zij financieel voordeel halen uit hun zorgtaken. Dat stelt Hugo Backx, voorzitter van GGD Nederland. Dit is nodig omdat gemeenten volgend jaar minder geld krijgen.

Gemeenten en de zorg gaan elkaar steeds meer vinden en hier kijkt de GGD ook positief tegenaan. Dat meldt Backx in een interview met Skipr na afloop van het laatste zorgdebat in Den Haag. “Met de komende decentralisatie krijgen we wellicht ook wat meer aandacht voor wat preventie voor ons kan betekenen”. In deze tijd van zware zorgkosten levert preventie ook nog wat geld op. Wanneer het lukt om mensen weg te houden van zorg door middel van preventie dan levert dit de gemeenten financieel voordeel op.

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014 organiseerde diverse zorgorganisaties een serie Grote Zorgdebatten. In vier ‘Lagerhuisdebatten’ gingen politici en zorgmedewerkers over de nieuwe zorgtaken van de gemeenten in gesprek. Afsluitend vond op 12 maart in Den Haag het laatste zorgdebat plaats met de woordvoerders van de zes grootste partijen in de Tweede Kamer.

Bron: Skipr

Hieronder kunt u het hele interview met Hugo Backx bekijken

 

 

Last Updated on 24 februari 2020 by Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.