Korting op eigen risico van uw zorgverzekering?

Korting eigen risico

Een korting op het eigen risico, dat is het nieuwe plan van Minister Schippers in navolging van haar plan van de zogeheten “zorgwet” welke vorig jaar is gesneuveld in de eerste kamer.

Hoe zou de korting op het eigen risico werken?

Minister Schippers denkt eraan om de korting op het eigen risico te geven indien de consument gebruik maakt van de zorgaanbieders waar hun zorgverzekeraars afspraken mee hebben gemaakt.

Wat zijn de volgende plannen voor de zorgverzekering van 2016?

Daar liet de minister zich verder nog niet over uit, de korting op het eigen risico is slechts een van de maatregelen die zij wil nemen om besparingen te kunnen doorvoeren in de zorg. De schatting van de minister is dat ze meer dan een miljard euro kan opleveren, net als dit kon bij de “zorgwet” welke in december is afgewezen door de Eerste kamer.  Zij zal binnenkort de plannen presenteren van het hele pakket aan maatregelen.

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Dan kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief rechtsboven in op de website!

Last Updated on 4 maart 2020 by Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.