Reumafonds naar Tweede Kamer over zorgverzekeringen

Reumafonds tweede kamer

Vandaag wordt er in de tweede kamer gesproken over hoe de zorgverzekeraars meer in dienst van de patiënt kan staan. Het Reumafonds roept hierbij op tot betere aanvullende pakketten zonder medische selectie en actieve betrokkenheid van de zorgverzekeraars. Dit zullen zij inbrengen tijdens de rondetafelgesprekken die vandaag in de Tweede Kamer zullen plaatsvinden.

Meer aanvullende zorgverzekeringen reumavriendelijk

De afgelopen jaren zijn de aanvullende zorgverzekeringen enorm veranderd, daar er 5 jaar geleden nog 20 zorgverzekeraars waren die fysiotherapie volledig vergoeden zonder medische selectie zijn dat er nu nog 3 waar een flink bedrag voor betaald dient te worden. Zorgverzekeringwijzer heeft dit jaar samen met het Reumafonds gekeken welke pakketten er geschikt zijn voor reumapatiënten, dit is gebaseerd op een aantal criteria welke noodzakelijk zijn voor deze groep consumenten. Hieronder vallen de ruime en onbeperkte pakketten, zonder medische selectie en met keuzevrijheid van de zorgverleners, voor 2015 zijn dit slechts 7 pakketten. In 2014 waren dit er nog 11. Meer aanvullende zorgverzekeringen reumavriendelijk maken is dus een belangrijk speerpunt om dit gerealiseerd te krijgen.

Een actievere betrokkenheid van de patiënten zelf voor de kwaliteit.

Het Reumafonds pleit ook voor een actieve betrokkenheid van reumapatiënten bij het beoordelen en inkopen op kwaliteit. Het Reumafonds denkt dat de kennis over de ervaringen van de patiënten bij de zorgverzekeraars niet voldoende is op dit moment en dit verbeterd kan worden door juist deze patiëntencategorie er beter bij te betrekken.

Wat zijn de uitkomsten van deze gesprekken?

Op dit moment zijn ze in de Tweede Kamer aan het bespreken wat ze aan dit probleem kunnen doen, zodra er meer duidelijkheid is over deze kwestie en als er uitkomsten zijn die van invloed zijn op de zorgverzekering 2016 dan zullen wij dit zo spoedig mogelijk publiceren op onze website.

Niets missen? Schrijft u zich dan in voor het zorgalarm, wij zullen binnenkort starten met een maandelijkse nieuwsbrief met alle actualiteiten rondom de zorgverzekering zodat u continu op de hoogte blijft van de actualiteiten.

Last Updated on 4 maart 2020 by Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.