Stoppen met roken uit het basispakket 2016?

Roken basispakket

Ieder jaar komt het Centraal Bureau voor Statistiek met het onderzoek naar de meningen omtrent een eigen bijdrage voor verschillende zorgkosten. Zo blijkt dit jaar dat 8 op de 10 mensen vinden dat mensen die willen stoppen met roken dit best zelf kunnen betalen.

Meer eigen bijdrage bij ongezonde levensstijl.

Het onderzoek is vooral op gericht om te bekijken hoe er wordt gedacht over het betalen van een eigen bijdrage voor uiteenlopende zorgkosten. Uit het onderzoek komt duidelijk naar voren dat volwassenen eerder een voorstander zijn van een eigen bijdrage bij zorgkosten ten gevolge van een ongezonde levensstijl. Denk hierbij aan overmatig alcoholgebruik bij jongeren (comazuipers), stoppen met roken cursussen. Overige behandelingen zoals een second opinion, psychische hulp en zelfs een total body scan zou volledig vergoed moeten worden. Wat wel opvallend is, dat mensen die verwachten de zorg binnenkort te gaan gebruiken bijvoorbeeld rokers die willen stoppen met roken, voor een algehele vergoeding hiervan zijn.

Hieronder een schematisch overzicht van het CBS met betrekking tot welke kosten er wel en niet betaald zouden moeten worden:

publieke opinie zorgkosten

 

 

 

 

 

 

Het onderzoek schetst uiteraard een publieke opinie van dit moment, het daadwerkelijk volgen van de publieke opinie door de overheid gebeurd niet altijd. Het blijft dus ook maar de vraag wat er straks in het basispakket zal zitten van deze onderdelen. De derde dinsdag van September zal dit bekend gemaakt worden door de overheid. Hierbij zal niet alleen de inhoud van het basispakket bekend gemaakt worden maar ook de nominale zorgpremie, vanuit deze premie gaan de zorgverzekeraars de zorgpremie bereken waarna DSW op 22 September naar verwachting bekend zal maken.

Bron: CBS

Goed bericht of slecht bericht? Wat is uw mening omtrent dit onderwerp? Discussieer mee op social media of hieronder op de website!

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.