Zorgpremie 2016: Zorgverzekering vergelijken!

Zorgpremie 2016

Het heeft dit jaar even geduurd maar uiteindelijk zijn de meeste zorgpremies inmiddels bekend geworden waardoor het weer mogelijk is om uw zorgverzekering te vergelijken via onze zorgvergelijker.

Zorgpremie 2016, enkele feiten:

De zorgpremie is gemiddeld met zo’n 5 a 6 euro per maand gestegen als we het algehele gemiddelde nemen  van de zorgverzekeraars met uitschieters naar 12 euro per maand (Salland) tot een gelijke premie bij de Menzis Budgetpolis.

Er zijn geen nieuwe zorgverzekeraars bijgekomen, wel zijn IZA en Energiek per 1 januari 2016 gestopt als verzekeraar.

Vergelijktips 2016?

 

  • Maak vooraf een inschatting of u en welke kosten u gaat maken in 2016
  • Indien u kosten maakt is het dan rendabel om u hiertegen te verzekeren of dit zelf te betalen? Voorbeeld: gaat u tweemaal per jaar naar de tandarts kost dit 70 euro, een aanvullende tandverzekering vaak al snel meer dan 100 euro.
  • Selecteer de ziekenhuizen en zorgverleners waar u gebruik van maakt, om te voorkomen dat u de zorg in 2016 daar niet meer kunt afnemen.
  • Wilt u kosten achteraf voorkomen, kies dan altijd voor een restitutiepolis, waarbij de zorg ook bij niet gecontracteerde zorgverleners tot 100% van het tarief wordt gedekt.
  • Bent u gezond en kunt u € 885,- missen indien u het in een keer zou moeten betalen, dan kan het aantrekkelijk zijn om het eigen risico vrijwillig te verhogen met € 500,-. Maakt u twee jaar geen kosten dan heeft u deze kosten er al uit.
  • Maak gebruik van de exclusieve kortingen van ZorgverzekeringWijzer, bekijk gerust meerdere websites maar u zult zien dat wij vaak de laagste zorgpremie kunnen aanbieden.

Wilt u hulp bij het overstappen, u kunt ten alle tijden contact opnemen met ons callcenter waar het grootste gedeelte van de dag een voltallig professioneel geschoold team (WFT) klaar zit om u te helpen. Zorg dan wel dat u uw BSN nummer en IBAN nummer bijdehand heeft in verband met de te verwachte drukte kunnen wij u anders vaak niet helpen. Wij zijn te bereiken via de Email, Telefonisch of via de Chat!

Direct starten met de zorgpremie 2016 vergelijken! 

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie