Minder korting bij jaarbetaling zorgverzekering

Geld zorgverzekering

De prijsvergelijkingen op ZorgverzekeringWijzer worden altijd per maand getoond, maar wist je dat je ook in één keer kunt betalen waardoor je nog eens extra een aantal procent korting kunt krijgen? Toch pakt dit voordeel in 2017 minder goed uit dan voorheen.

 

De spaarrente is op dit moment extreem laag. Op dit moment ligt de rente die je over je spaargeld krijgt namelijk tussen de 0,2% en maximaal 0,7%. Het is dus verstandig om te kijken hoe je op een andere manier voordeel van je spaargeld kunt hebben. Door je zorgpremie in het begin van het jaar al in z’n geheel te betalen krijg je bij de meeste verzekeraars tot 3% korting. Dit is toch 6x meer dan wat je bij jouw bank tegenwoordig spaart.

 

Maakte je dit jaar al gebruik van het voordeel, weet dan dat de korting volgend jaar minder zal zijn. Een groot aantal verzekeraars hebben namelijk de korting verlaagd. Zo gaven de verzekeraars CZ, ONVZ, Delta Lloyd en Zorg en Zekerheid in 2016 nog 3% korting bij jaarbetaling, maar verlagen zij vanaf volgend jaar de korting naar 2% per jaar.

 

Is in 1x betalen te veel voor je? Vaak loont het zich ook om de premie per halfjaar of kwartaal te bekijken. Let bij het afsluiten van je (nieuwe) zorgverzekering dus goed op de verschillende keuzes die je aangeboden worden en het daarbij vaak geboden premievoordeel.

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie