Uw bestaande zorgverzekering kan goedkoper!

Zorgverzekering goedkoper

Zorgvergelijkers zoals ZorgverzekeringWijzer geven bij het afsluiten van een zorgverzekering vaak korting op premies. Hierdoor kan niet alleen het vergelijken van verschillende zorgverzekeringen via een (online) zorgvergelijker handig zijn, maar ook het controleren van de prijs van je huidige zorgverzekering.

 

Om een zo goedkoop mogelijke zorgverzekering af te sluiten is het handig om gebruik te maken van een (online) zorgvergelijker. Een zorgvergelijker geeft een duidelijk overzicht van verschillende verzekeringen met bijbehorende premies en biedt daarnaast vaak ook nog eens korting op je maandbedrag. De korting op premies – van zorgverzekeringen die via een zorgvergelijker worden afgesloten – betekent ook dat wanneer je tevreden bent over je huidige zorgverzekering (afgesloten via de zorgverzekeraar zelf), je deze wellicht opnieuw goedkoper af kunt sluiten via een zorgvergelijker. Controleer dus je maandbedrag van je huidige zorgverzekering en vergelijk dit met de prijs via een zorgvergelijker.

 

Zo ontvang je bij het afsluiten van een basisverzekering (met 100% keuzevrijheid) van onder andere de drie volgende zorgverzekeringen korting op je maandbedrag, wanneer je deze via ZorgverzekeringWijzer afsluit. De ‘Zorgverzekering Restitutie’ van Delta Lloyd kost op ZorgverzekeringWijzer €106,56 per maand, terwijl deze bij de zorgverzekeraar zelf online af te sluiten is voor €111,20. Wanneer je deze basisverzekering niet via de website afsluit kost deze zelfs €115,83. Ook bij de module ‘Zorgkeuzepolis’ van CZ krijg je via ZorgverzekeringWijzer €8,33 korting op je maandbedrag. Je betaalt dan €110,72 in plaats van €119,05. Met de ‘Menzis Basis Vrij’ (Menzis) betaal je in plaats van €122,00 slechts €113,46. Dit is maar liefst een korting van €8,54 per maand.

Last Updated on 10 september 2020 by Rob de Graaf