Schatting van 2017 1 miljoen overstappers.

Minder overstappers. 1 miljoen

Volgens de meest recente voorlopige schatting van Vektis, het onderzoeksbureau dat hier al jaren onderzoek naar doet, komt het aantal overstappers voor het seizoen 2017 op 1 miljoen. Wederom een daling in de aantallen ten opzichte van voorgaande jaren toen er meer consumenten de overstap hebben gemaakt. Eind februari volgen de officiƫle getallen van dit onderzoeksbureau.

Opvallende cijfers

Dit zijn opvallende cijfers te noemen, gemiddeld steeg de zorgpremie met 9,5 euro per maand hierdoor lag het in de lijn der verwachting dat er meer consumenten gebruik zouden maken van het overstappen om te besparen op de zorgpremie. Wellicht is het toch de tijdsdruk van 6 weken die dit jaar mede doordat de feestdagen in de weekenden vielen dan toch te groot en besloten de meeste te blijven zitten waar ze zaten?

Verwachtingen Zorgverzekering 2018

Voor de zorgverzekering 2018, hebben we sowieso van de minister al een week extra de tijd gekregen voor het overstappen naar een nieuwe zorgverzekering. De reden hiervoor is dat de belastingdienst zo meer tijd heeft voor het berekenen van de zorgtoeslagen. Voor dit jaar betekent het dat er vanaf 12 November gestart kan worden met het vergelijken van uw zorgverzekering daar dit de deadline is voor de verzekeraars om de prijzen voor het komende zorgseizoen aan te leveren.

De verwachting is ook dat voor het volgende jaar de prijzen wederom gaan stijgen door de inzet van de reserves van de zorgverzekeraars de afgelopen periode. Hoe het er volgend jaar uitziet met het eigen risico, dat blijft nog even de vraag naar aanleiding van de verkiezingen die er ook dit jaar zullen plaatsvinden. Een speerpunt lijkt hierbij het verplichte eigen risico wat mogelijk zal gaan verdwijnen. Al heeft de regering wel al bekend gemaakt dat deze dan elders weer terug van moet komen, dit kan een verhoging van de zorgpremie betekenen of de belastingen.

Vanaf prinsjesdag, de derde dinsdag in september ofwel de 19e, zal de regering de plannen bekend maken voor de zorgpremie 2018. Traditioneel zal zorgverzekeraar DSW een week hierna als eerste haar zorgpremie publiekelijk maken.

 

Last Updated on 11 maart 2020 by Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiƫnt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.