Collectieve zorgverzekering bij FNV? Die stoppen ermee!

Zorgcollectief FNV stopt

Heb je de afgelopen jaren genoten van de voordelen van de FNV/Menzis zorgpolis, deze stopt per 1 januari 2019 laat de FNV haar leden weten op de website. Recentelijk kwamen er al eerder berichten naar buiten dat de collectiviteiten de kop in worden gedrukt door de regering per 2021. Zij lijken hiermee al een voorschot te nemen op de toekomst, zij geven zelf aan dat het komt door een verschil van inzichten over de gezondheidszorg en het zorgstelsel.

Wat moet je doen als je een collectiviteit van FNV had?

Normaliter zou deze polis stilzwijgend doorgaan indien men geen overstap maakt naar een andere zorgverzekering. Echter moeten de tienduizenden klanten die deze polis hebben straks gaan starten met hun zorgpremie vergelijken, omdat deze polis dan ook echt stopt. Uiteraard zult u van Menzis zelf een aanbod krijgen om bij hun te blijven maar soms kan het zeker aantrekkelijk zijn om te zien of u toevallig in een ander collectiviteit geniet van dezelfde voordelen die FNV u gaf zoals, stoppen met roken en onbeperkte fysiotherapie (wel met behandelindex).

Gaan er nog meer collectiviteiten stoppen?

Menzis heeft al eerder aangegeven te gaan stoppen met de minimapolissen van een twintigtal gemeenten. Op dit moment vangen wij enkele geluiden op dat er nog meer verzekeraars bezig zijn om de collectiviteiten te stoppen per 2019. U kunt vanaf nu starten met uw zorgverzekering vergelijken om te bekijken of er goede alternatieven zijn.

Vergeet niet dat er veel kortingen die had via de FNV menzis polis straks stoppen in 2019, gaat u automatisch over naar Menzis, echter hebben wij voor sommige groepen collectiviteitskorting kunnen bedingen bij Menzis waardoor de polis mogelijk goedkoper uitpakt bijvoorbeeld voor ZZP’ers. Wilt u weten of u gebruik kunt maken van deze korting, Klik dan op deze link en stuur ons een email onder vermelding van FNV polis kortingen.

Ook als blijkt dat er in uw geval specifiek geen extra kortingen mogelijk zijn krijgt u indien u hem afsluit via ons collectief alsnog een jaar gratis ongevallendekking tot een hoogte van € 25000,-! Wacht dus niet te lang en vraag u alvast naar de mogelijkheden.

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.