CZ boekt wederom rode cijfers, zorgpremie 2019 omhoog?

cz zorgpremie 2019

CZ heeft voor het jaar 2017 wederom rode cijfers laten zien, een negatief resultaat van 140 miljoen euro bij de presentatie van de jaarcijfers. Dit is het derde jaar achtereenvolgend, dat zij een verlies hebben gemaakt. Dan hebben ze eigenlijk nog geluk ook, want door beleggingsopbrengsten, hebben ze 34 miljoen euro aan baten op de rekening erbij kunnen schrijven. Uiteindelijk was dit ook vooraf ingepland. Zorgverzekeraar CZ had gerekend op een verlies van 259 miljoen euro. Dit bleek echter niet voldoende om de premies te betalen. Daarom zijn ze ruim 6 euro per maand per verzekerde (3,6 miljoen verzekerden in 2017) extra kwijt op de jaarbalans. Hieruit kunnen we eigenlijk al concluderen, dat de zorgpremie 2019 zal gaan stijgen, daar dit niet vol te houden is, voor geen enkel bedrijf.

Reserves CZ Zorgverzekering

CZ heeft haar reserves aangesproken, om de kosten te kunnen dekken en de basisverzekering onder de kostprijs te kunnen aanbieden. De solvabiliteit van de verzekeraar daalt hiermee naar 149%, dit wil zeggen dat ze nog steeds voldoen aan de eisen van de Europese Unie om het voorbestaan te handhaven. Onder meer zorgverzekeraar DSW geeft al jaren aan dat de eisen van de Europese Unie te hoog zijn voor een zorgverzekeraar. DSW is van mening dat de eisen van de Europese Unie omlaag moeten, zodat dit meer ruimte geeft aan de zorgverzekeraars om dit geld, wat tenslotte gewoon op de plank ligt, te kunnen inzetten.

Stijging CZ zorgpremie 2019

CZ geeft al aan in haar nieuwsbericht, dat de CZ zorgpremie 2019 voor het komende jaar sterker zal stijgen dan de afgelopen jaren. Dit hangt mede samen dat meerdere verzekeraars al jaren de reserves moeten gebruiken om een marktconforme prijs te kunnen aanbieden en de premie niet te snel te laten stijgen. Het duurt natuurlijk nog wel even voordat de zorgpremie 2019 bekend gemaakt moet worden, 12 November 2018, maar we houden er ernstig rekening mee dat de prijzen volgend jaar snel zullen stijgen.

Blijf ons volgen op zowel social media als op de website voor alle laatste ontwikkelingen op het gebied van de zorgverzekeringen 2019.

Last Updated on 29 maart 2020 by Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiƫnt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.