Stad Holland zorgpremie 2019 stijgt 8,75 per maand

Stad Holland zorgpremie

De zorgverzekeraar Stad Holland, onderdeel van de zorgverzekeraar DSW die al geruime tijd eerder haar zorgpremie voor 2019 bekend heeft gemaakt stijgt met 8,75 euro per maand ofwel 105 euro per jaar. Dit geldt in dit geval voor de basisverzekering die zij aanbieden namelijk de enige ofwel de restitutievariant, deze komt uit op 119,25 euro per maand.

Opvallende stijging zorgpremie 2019

 

De stijging is opmerkelijk te noemen daar dit nog wel onder de uitgedachte stijging van de regering valt (10 euro per maand extra) maar wel meer dan 50 euro op jaarbasis meer dan het moederbedrijf DSW.

Aanvullende polissen van Stad Holland:

Stad holland heeft een aantal aanvullende polissen die u kunt afsluiten in combinatie met de basisverzekering, de prijzen van deze verzekeringen kunt u hieronder lezen:

  • Compact AV 7,50 euro per maand
  • Jongeren AV, 10,95 euro per maand
  • Standaard AV, 22,- euro per maand
  • Uitgebreide AV, 37,25 euro per maand
  • Extra uitgebreide AV, 51,- euro per maand
  • AV Zorg Riant, 64,25 euro per maand

Voor de exacte inhoud van de pakketten verwijzen wij u graag naar de website van Stad Holland waar u zich ook kunt aanmelden voor deze polis klik hier om naar Stad Holland te gaan.

Korting op het eigen risico bij Stad Holland 2019

In opvolging van DSW heeft ook Stad Holland besloten om volgend jaar het eigen risico met 10 euro op jaarbasis te verlagen voor hun leden namelijk naar 375 euro per jaar. Je kunt bij Stad Holland ook je eigen risico verhogen tot 875 euro, je krijgt dan een korting van 19,50 euro per maand en de rekensom leert dan dat je dan 99,75 euro per maand kwijt bent voor deze restitutiepolis.

Of het handig is om je eigen risico te verhogen kun je lezen in ons artikel: eigen risico verhogen ja of nee?

Overige prijzen van de zorgverzekeraars?

Wij ontvangen met grote regelmaat de vraag of wij al de prijzen weten van de andere zorgverzekeraars, dit is echter niet het geval. Zodra deze zorgverzekeraars de premies van 2019 bekend hebben gemaakt zullen wij deze publiceren op onze website. De zorgverzekeraars zijn verplicht voor 12 November alle prijzen te hebben getoond aan het publiek voor het nieuwe zorgseizoen, wij raden u dan ook aan nog even te wachten met het vergelijken van uw zorgpremie tot na 12 november!

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.