Kan jij naar jouw zorgverlener in 2020?

de goedkoopste zorgverzekering van 2024

Steeds vaker horen wij het probleem, dat de consumenten niet meer naar hun vertrouwde zorgverlener kunnen. Niet omdat deze gestopt is, maar omdat deze niet meer gecontracteerd is voor de zorgverzekering 2020. Een vertrouwde omgeving en behandelaar kan in veel gevallen als erg prettig worden ervaren. In dit artikel zullen we je uitleggen hoe je dit kunt voorkomen.

Is jouw zorgverlener gecontracteerd?

Allereerst is het belangrijk om te kijken of jouw zorgverlener of instantie is gecontracteerd voor de zorgverzekering 2020. Dit kun je heel eenvoudig doen door je zorgverlener toe te voegen in het filter op de pagina zorgpremie vergelijken. Als je vervolgens de dekking opent zie je exact waar je in jouw buurt terecht kunt voor een behandeling. Staat jouw zorgverlener erbij en is deze gecontracteerd, dan is het in orde. Wel is het natuurlijk belangrijk dat je de zorgverzekering nog even controleert of hij nog aansluit op de wensen die jij kunt hebben in het komende zorgseizoen.

Help, ze hebben geen contract!

Hebben ze geen contract met jouw zorgverzekeraar? Dan zijn er verschillende mogelijkheden wat je kunt doen.

  1. Je gaat op zoek naar een andere zorgverzekeraar, hierin kun je bekijken of deze wel jouw zorgverlener heeft gecontracteerd. Let op, indien er geen contract is maar wel een restitutiepolis, dan vergoeden ze alsnog 100% van de marktconforme prijs. Neem dan even contact op met je hulpverlener wat de eventuele kosten zijn om te voorkomen dat je straks moet betalen.
  2. Heb je geen restitutiepolis maar een natura of een budgetpolis? Dan kan je voor verrassingen komen te staan die je liever niet wenst. In sommige gevallen dekt jouw verzekeraar dan maar 65% van de marktconforme prijs en dit kan behoorlijk oplopen!

Verschillende dekkingen van de polissen

Zoals je hierboven wellicht al hebt gezien, zijn er vaak veel verschillende polissen mogelijk voor de basisverzekering. Heb je hier nog vragen over, lees dan ons artikel over de verschillen van deze polissen: Welke zorgpolissen zijn er.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen, neem dan gerust contact met ons op en wij helpen je graag verder met het overstappen!

 

 

 

 

Last Updated on 10 maart 2020 by Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiƫnt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.