DSW zorgpremie 2021 stijgt fors!

DSW zorgpremie 2021

DSW heeft vandaag wederom als allereerste zorgverzekeraar haar zorgpremie voor 2021 bekend gemaakt. Toegegeven dat gezien de berichten die zorgverzekeraar DSW de afgelopen weken lieten optekenen dat de premie niet zo hard zou stijgen, deze zorgpremie van hen tegenvalt. De zorgverzekeraar heeft ervoor gekozen om de prijs van haar zorgpremie voor de basisverzekering te laten stijgen met 6,50 euro per maand, ofwel 78 euro per jaar.

DSW is altijd de eerste zorgverzekeraar die haar premies bekend maakt, traditioneel gezien, een week na prinsjesdag. De overige zorgverzekeraars gebruiken dit meestal als voorbeeld en volgen vaak dit beeld.

Waarom stijgt de DSW zorgpremie 2021?

Volgens DSW directeur Aad de Groot, zijn er twee oorzaken voor deze forse prijsstijging: De eerste is dat de lonen en de kosten in de zorg volgend jaar met 3 procent stijgen. Dit was ook al lang bekend want dit is namelijk in de CAO ziekenhuizen al eerder dit jaar vastgelegd. Ten tweede, zoals we eigenlijk ook al hadden verwacht zijn de reserves op van zorgverzekeraar DSW wat betekent dat ze deze niet kunnen gebruiken om de kosten te reduceren voor de zorgpremie 2021.

Eigen risico bij DSW

Het eigen risico bij zorgverzekeraar DSW blijft ook het komende jaar gelijk, en tevens afwijkend aan alle andere zorgverzekeraars. Namelijk 375 euro op jaarbasis, dat tientje krijg je van de zorgverzekeraar cadeau!

Wanneer kunnen we de overige premies verwachten?

Het grote rekenen gaat voor de meeste verzekeraars nu pas beginnen, niemand presenteert haar cijfers op deze snelheid. De verwachting is dan ook dat de andere zorgverzekeraars pas over enkele weken de prijzen bekend maken. Sommige, vooral de prijsvechters, zelfs pas op de allerlaatste dag en soms op de allerlaatste minuut!

Wij adviseren je dan ook om nog even te wachten met je zorgverzekering te vergelijken totdat alle zorgpremies van 2021 bekend zijn! Wil je op de hoogte worden gehouden als alle premies bekend zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief onderaan deze pagina!

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.