FBTO zorgpremie 2021

FBTO zorgpremie 2021

De prijzen bij zorgverzekeraar FBTO, onderdeel van Achmea,  laat de zorgpremie 2021 stijgen met 66 euro voor de naturapolis en 72 euro voor de restitutiepolis. Dit lag ook geheel in de lijn der verwachting van stijgingen die we de afgelopen periode hebben gezien bij de overige zorgverzekeraars.

Welke polissen heeft FBTO in 2021?

De polissen die FBTO aanbiedt voor de zorgverzekering van 2021 zijn:

  • FBTO (natura) van: € 116,95 voor € 122,50
  • FBTO (restitutie) van: € 122,50 voor € 128,50

Let op, de inhoud van het basispakket is altijd hetzelfde, echter zit er een verschil in de dekking, waardoor de prijzen van deze pakketten verschillen. Wil je meer weten over de verschillende zorgpolissen, lees dan onze veelgestelde vragen hierover.

Aanvullende modules bij de FBTO zorgpremie 2021

Normaliter hebben verzekeraars bepaalde pakketten die je kunt selecteren als aanvullende zorgverzekering. Dit zijn pakketten waarbij je niet altijd voordeel kunt hebben, omdat er soms producten inzitten die je niet gebruikt. Bij zorgverzekeraar FBTO bestaat de aanvulling dan ook uit modules, die je zelfs nog in het zorgseizoen zelf kunt aanzetten.

De prijzen van deze modules verschillen per leeftijdscategorie, hoe ouder je bent, des te hoger de prijs van de module. Vaak is het wel zo dat als je de module geactiveerd hebt, dat je deze tot het einde van het jaar moet afnemen.

Wanneer kun je starten met het vergelijken van je zorgpremie?

Het is verstandig om nog even te wachten tot 13 november, de zorgverzekeraars hebben allemaal de deadline op 12 november om 23:59 dat ze de prijzen bekend moeten maken. Ons systeem zal daarom in de nacht van 12 op 13 november alle prijzen die rechtstreeks afkomstig zijn vanaf de zorgverzekeraars in het systeem laden. Daarna kun je weer zoals vertrouwd een zorgverzekering vergelijken en afsluiten die naadloos aansluit op jouw wensen!

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.