OHRA zorgpremie 2021

OHRA zorgpremie 2022

Zorgverzekeraar OHRA heeft vandaag de prijzen voor de zorgpremie 2021 bekend gemaakt. Geheel in de lijn der verwachting gaat de prijs van de OHRA zorgverzekering net als bij CZ stijgen. Ben je hier klant dan ga je volgend jaar in totaal € 123,- meer betalen voor de zorgverzekering, dit bedrag is inclusief de online korting die voor iedereen beschikbaar is.

Welke soorten polissen heeft OHRA in 2021?

OHRA kent maar één soort polis, een restitutiepolis! Dat betekent dat je te allen tijde gebruik kunt maken van alle zorgverleners en ziekenhuizen. De rekeningen worden dan altijd vergoed, mits er exorbitante bedragen in rekening worden gebracht!

De prijs van deze polis is: €126,75 per maand, bereken hier direct je zorgpremie van OHRA

Waarom stijgt de prijs van de OHRA zorgpremie in 2021?

De prijzen van de zorgverzekeringen stijgen in 2021. De reden hiervoor is dat de kosten van de zorg blijven toenemen, dit ligt met name in de stijging van de loonkosten, maar ook in het gebruik van duurdere medicatie bij bijvoorbeeld oncologische behandelingen. Dit is dan ook de reden dat het Zorginstituut Nederland (ZN) al heeft aangekondigd te kijken naar de effectiviteit van bepaalde behandelingen in het basispakket.

De andere reden is dat de reserves van de zorgverzekeraars opraken. Voorgaande jaren kon hier nog veelvuldig gebruik van worden gemaakt om de zorgpremie prijs te drukken. Echter hebben verzekeraars zich te houden aan de eisen van de Europese Unie (EU) waardoor dit verder niet mogelijk is.

Aanvullende zorgverzekeringen van OHRA

Vorig jaar is OHRA gestart met het Fysio meeneemservice pakket, waarbij je voor een klein bedrag je niet gebruikte behandelingen mee kunt nemen naar het volgende jaar. Heb je dit pakket afgesloten maar nog niet gebruikt? Dan kun je hier volgend jaar gebruik van maken, let op, je dient dan wel deze extra aanvulling te handhaven, anders vervallen de behandelingen.

OHRA zorgverzekering vergelijken?

Je kunt vanaf morgen de zorgpremie 2021 van OHRA vergelijken binnen onze zorgvergelijker. Wil je direct deze zorgverzekering afsluiten, ga dan via deze link starten met het berekenen van je zorgpremie op de website van OHRA.

 

 

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie