September, de vooruitblik op de zorgverzekering 2022

Zorgverzekering 2022

De maand september, het is voor velen een maand waar we naar de toekomst moeten gaan kijken. Dit uiteraard vanwege “Prinsjesdag”, het moment waarop allerlei premies en toeslagen en wijzigingen bekend worden gemaakt. Dit geldt ook voor de zorgverzekering van 2022 , in dit artikel nemen wij je mee naar de verwachtingen en de belangrijkste data.

Prinsjesdag 2021

De derde dinsdag van september, dit jaar de 21e worden een aantal zaken gepresenteerd omtrent de begrotingen. Wij laten het merendeel even voor wat het is en gaan kijken naar de zaken die spelen omtrent de zorgverzekering.

Nominale zorgpremie wordt bekend gemaakt

De nominale zorgpremie is niet het bedrag dat jij straks gaat betalen voor je zorgverzekering. Het is namelijk een bedrag waarmee de zorgverzekeraars gaan rekenen wat zij kunnen gaan vragen voor een polis. Hier zit een heel wiskundig model aan vast met onder meer voor welke zorgvragers zij bepaalde vergoedingen ontvangen. Dit gaat van postcode tot leeftijd tot chronische aandoeningen, verder niet heel interessant voor jou hoe zij dit doen. Wat wel van belang is, is de uitkomst hiervan en wanneer dit bekend gemaakt wordt. Naast deze “rekenpremie” worden ook de hoogtes van de toeslagen bekend gemaakt waaronder de zorgtoeslag 2022.

DSW zorgpremie 2022

Wat bij het grote deel van het publiek inmiddels wel bekend is, maakt zorgverzekeraar DSW, traditioneel op 28 september 2021, de zorgpremie 2022 bekend. Dit doen zij altijd een week na “Prinsjesdag”. Zij zijn hiermee al jaren de eerste zorgverzekeraar die dit op deze wijze publiekelijk maakt. De weken die volgen zullen we nog even geduld moeten hebben want dan druppelen er mondjesmaat prijzen binnen van de betreffende zorgverzekeraars. Deze hebben uiterlijk tot 12 november 2021 de tijd om hun klanten te informeren over de zorgpremie van 2022.

Wat verwachten wij van de zorgpremie 2022?

De verwachting is dat de zorgpremie helaas weer zal gaan stijgen. Dit heeft te maken met de stijgende kosten in de zorg, vanwege duurdere medicatie alsmede de lonen die CAO technisch gestegen zijn. Naast deze kosten hebben we natuurlijk ook nog te maken met de zorg die een achterstand heeft gehad vanwege de corona, en deze zorg zal moeten worden ingehaald, wat ook weer extra kosten met zich mee gaat brengen.

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen, en als eerst op de hoogte zijn wanneer je weer kunt starten met je zorgverzekering vergelijken? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief, onderop deze pagina!

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie