Beugel nodig in 2022? bekijk dan alvast je polis!

beugel zorgverzekering 2020

Heeft jouw tandarts aangegeven dat jij of je kind in de nabije toekomst aan een beugel moet denken? Dan is het nu de tijd om je zorgverzekering even goed te controleren, of je in aanmerking komt voor een vergoeding. Orthodontie komt namelijk nooit vanuit de basisverzekering (op een enkele uitzondering na) maar een behandeling kost al snel een paar duizend euro. In dit artikel vertellen we waar je op kunt letten en hoe je kunt voorkomen dat je straks met veel kosten zit voor de beugel.

Aanvullende zorgverzekering voor je beugel?

Zoals gezegd, de beugel zit niet in de basisverzekering en hiervoor dien je een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Hierin komt een significant verschil in de dekking of het een beugel voor jou is of voor je kinderen. Deze vergoedingen verschillen namelijk aanzienlijk en daarom is het goed om dit nu te bekijken. Indien je op onderstaande links klikt, kom je direct op de pagina’s waar je naar op zoek bent:

Vergoeding orthodontie kinderen tot 18 jaar

Indien het gaat om een beugel voor je kind, dan dien je evengoed naar je eigen polis te kijken. Kinderen tot 18 jaar zijn namelijk meeverzekerd op de polis van een van de ouders.

Vergoeding orthodontie vanaf 18 jaar

Voor een aanvullende zorgverzekering betaal je geen eigen risico, wel kan het zijn dat er een wachttijd zit op het aanvragen van deze dekking.

Wachttijd voor een aanvullende dekking

Wat we steeds vaker zien, is dat de zorgverzekeraars een wachttijd hanteren voordat je gebruik gaat maken van een dergelijke dekking. Dit is vooral het geval bij de zorgverzekering indien je een beugel nodig hebt. Veelal is dit een jaar wachttijd, dit wil zeggen dat je wel al de polis moet afsluiten. Je moet de polis minimaal een jaar betalen en je kunt pas daarna gebruik maken van deze dekking.,

Heb je dus een kind waarvan je verwacht dat deze in de toekomst een beugel nodig gaat hebben? Kijk dan nu alvast naar welke zorgverzekeraar een ruime dekking heeft in de aanvullende zorgverzekering. Je staat dan in ieder geval zelf niet met een mond vol tanden op het moment dat je zoon of dochter een beugel nodig heeft. Let op, het kan zijn dat de aanbieders de voorwaarden voor de zorgverzekering 2022 gaan veranderen, het is daarom verstandig om je aan te melden voor onze nieuwsbrief, zodat je exact op de hoogte blijft van de nieuwe voorwaarden!

Ga direct naar de zorgvergelijker

 

 

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie