Alle premies zijn bekend! Kun jij besparen op je zorgverzekering?

Zorgverzekering 2023

Alle zorgverzekeraars hebben de premies voor de zorgverzekering van 2023 bekend gemaakt. Hierbij zien we in vele gevallen forse stijgingen, waarbij we gemiddeld kunnen spreken over 10 euro per maand. Er zijn echter verzekeraars die hierbij uitschieten hoe kan dat?

Einde van collectiviteitskorting

Veel Nederlanders hadden het geluk dat ze via hun werkgever of sportschool etc. een zogeheten collectiviteitskorting hadden op hun zorgverzekering. Echter is deze korting per 1 januari 2023 afgeschaft, wat resulteert in veel hogere zorgpremies dan je gewend bent.

Voor deze groep, een hele grote groep zelfs, is het zeer aantrekkelijk om juist nu de overstap te maken naar een andere zorgverzekering daar de besparing kan oplopen tot 200 euro op jaarbasis!

Kies je eigen polis

Wat ook meespeelt als de collectieve verzekering stopt, is dat je gaat kijken naar wat zijn nou eigenlijk je zorgwensen. Het bestaat namelijk bijna niet dat jij en je partner exact dezelfde behoeftes hebben. Uiteraard had je allebei dezelfde polis, omdat je partner vaak gratis mee kon genieten van de collectieve zorgverzekering die jullie hadden.

Wees dan ook kritisch in welke zorg je juist wel of niet mee wil verzekeren. Zo is het vaak goedkoper om de tandarts zelf te betalen als je nooit wat mankeert dan hiervoor een aanvullende zorgverzekering te kiezen.

Betaal in een keer voor een heel jaar!

Wat ook nog een extra voordeel op kan leveren, is de zorgverzekering gelijk voor een jaar afbetalen. Het scheelt je namelijk 1 tot 2 % afhankelijk van de zorgverzekeraar, op de gehele prijs van de polis. Natuurlijk geen top rendement maar op jaarbasis toch weer een paar tientjes en meer dan dat je op de bank krijgt op dit moment!

Heb je moeite met betalen van de zorgverzekering?

Bekijk dan of je gebruik kunt maken van zorgtoeslag, op de website van de belastingdienst vind je alle informatie omtrent deze toeslag. Hierbij kun je een proefberekening maken om te kijken of jij hiervoor in aanmerking komt. De regels veranderen ieder jaar dus schroom niet om dit even extra te controleren.

Start met het vergelijken van je zorgverzekering

Je zorgverzekering vergelijken, was nog nooit zo eenvoudig, volg ons stappenplan en je ziet vanzelf de zorgverzekeraar die voldoet aan jouw specifieke wensen, gerangschikt op de prijs van de polis. Klik hier om direct naar de zorgvergelijker te gaan.

Last Updated on 15 november 2022 by Team ZorgverzekeringWijzer

Het deskundige team van ZorgVerzekeringWijzer, staat continu voor u klaar! Van het laatste nieuws binnen de wereld van de zorgverzekeringen of je te helpen met je zorgverzekering vergelijken.

Kom je ergens niet uit of wil je iets van ons weten, mail ons gerust en wij proberen je zo snel mogelijk op weg te helpen in de jungle van de zorgverzekeringen!