DSW zorgpremie 2023

DSW zorgpremie 2023

Zorgverzekeraar DSW heeft zoals wij verwachten van deze zorgverzekeraar, traditioneel weer de eerste zorgpremie van 2023 bekend gemaakt. De stijging ligt geheel in de lijn der verwachting en stijgt met 9,75 euro per maand naar 137,50 euro per maand voor de basisverzekering. Wel geeft DSW aan dat dit de hoogste stijging ooit betreft aldus Aad de Groot, directeur DSW.

Hoeveel koste de DSW zorgpremie 2023?

De prijs voor de basisverzekering betreft:

  • 137,50 euro bij een eigen risico van 375,-
  • 120,- euro bij een eigen risico van 875,-

* Let op DSW heeft als enige zorgverzekeraar een afwijkend eigen risico, dit betreft 375,-. Zij doen dit om aan te geven dat zij vinden dat het eigen risico te hoog is en zijn doel voorbij schiet. Zij zouden graag een betere verdeling zien voor chronisch zieke en gezonde mensen.

Voor wat betreft de aanvullende verzekeringen, deze volgen altijd op een later moment.

Waarom stijgt de zorgpremie in 2023?

De zorgpremie van 2023 gaat een forse stijging tegemoet, dit is geheel in de lijn der verwachtingen daar nagenoeg alles fors duurder is geworden. Een van de voorbeelden is dat de kosten in de zorg enorm gestegen zijn, alsmede de lonen in de zorg.

Daar waar voorheen de verzekeraars nog gebruik konden maken van de reserves die zij inzetten om de zorgpremie te drukken, gaat dat steeds minder. DSW gebruikt dit jaar slechts 2 euro per verzekerde kan zijn gezien de Europese wetgeving. Dit heeft te maken met de zogeheten “solvabiliteit” waar een zorgverzekeraar aan moet voldoen. Dit wil zeggen, dat ze genoeg geld op de bank hebben moeten staan om financiële tegenvallers op te kunnen vallen. Echter is dit ook al jaren een hekel punt, want dit geld blijft gewoon op de plank liggen en er gebeurd niets mee, terwijl dit beter kan worden verdeeld onder de zorgvragers.

Voorzie jij financiële problemen voor 2023?

Denk je nu al van; hoe ga ik dit in hemelsnaam betalen? Denk dan alvast na of je zorgtoeslag kunt aanvragen. De regels voor deze toeslag zijn fors aangepast en hierdoor kom je eerder in aanmerking voor een dergelijke toeslag. Ook de toeslag zelf is fors gestegen naar bijna 50 euro per maand voor alleenstaanden en 43 euro voor samenwonenden (of financiële partners). Lees alles over de zorgtoeslag 2023 op onze pagina.

Vanaf wanneer kun je overstappen?

Het duurt nog wel even voordat je de DSW zorgpremie 2023 kunt gaan vergelijken met alle andere aanbieders. Deze hebben namelijk de tijd tot 12 november om alle cijfers bekend te maken. Het is dan ook aan te raden nog te wachten tot minimaal 12 november voordat je alles gaat vergelijken. Wel is het handig als je nu alvast je zorgbehoeftes gaat opschrijven, zodat je straks een goede vergelijking kunt maken met een polis die het beste bij jou past!

 

Last Updated on 28 september 2022 by Team ZorgverzekeringWijzer

Het deskundige team van ZorgVerzekeringWijzer, staat continu voor u klaar! Van het laatste nieuws binnen de wereld van de zorgverzekeringen of je te helpen met je zorgverzekering vergelijken.

Kom je ergens niet uit of wil je iets van ons weten, mail ons gerust en wij proberen je zo snel mogelijk op weg te helpen in de jungle van de zorgverzekeringen!