Ben jij geswitcht van zorgverzekeraar? 1,2 miljoen Nederlanders wel!

Overstappers zorgverzekering 2023

Heb jij de afgelopen maanden een overstap gemaakt naar een nieuwe zorgverzekeraar? Heb jij hierbij gekozen voor een goedkopere zorgverzekering of juist een beter afgestemde zorgverzekering voor de toekomst? Welke keuze jij ook heb gemaakt, goed bezig! Juist door te blijven switchen blijven de zorgverzekeraars zichzelf verbeteren en uiteindelijk zal jij hier profijt van hebben.

1,2 miljoen overstappers

Onderzoeksburea “Vektis”  liet optekenen dat er het afgelopen jaar 1,2 miljoen Nederlanders zijn overgestapt naar een nieuwe zorgverzekering. Hiermee lijkt er een lichte stijging te zijn ten opzichte van de afgelopen jaren, de definitieve cijfers volgen altijd eind april. Hierbij zullen we dan meer info krijgen over welke groepen er zijn overgestapt en met welke beredeneringen.

Verwachtingen zorgverzekering 2023

Wat zijn de verwachtingen van de zorgverzekering 2023? Dan voorzien wij een stijging in het aantal overstappers. De reden hiervoor is dat de collectiviteitskorting, zoals in 2020 is afgesproken, zal worden geschrapt naar 0%. Let op dit geldt voor de korting op de basisverzekering die de zorgverzekeraars kunnen aanbieden. Dit gebeurt veelal via de werkgever of zelfs de lokale visclub, het is bijna onmogelijk om geen bedrijf of vereniging te vinden waarmee je geen korting kreeg.

De aanvullende zorgverzekeringen mogen nog wel via een collectief verzekerd worden, de voordelen kunnen hierbij oplopen tot wel 25% op de aanvullende premie.

Des te belangrijker is het zoals je kunt lezen om het komende jaar goed te kijken naar jouw polis. Heb jij een betreffende korting die wordt geschrapt in 2023? Dan kan dit een aardig bedrag schelen, wat je uiteraard straks meer gaat betalen. Om een juiste vergelijking te maken en hiermee uiteindelijk te besparen op je zorgverzekering. Verwijzen wij je graag door naar onze zorgvergelijker. Hier kun je eenvoudig je wensen aangeven ten aanzien van de verwachtingen voor de zorgverzekering 2023. Of wil je gelijk door naar onze vergelijker, dat kan eenvoudig via de zorgverzekering vergelijken pagina.

Kom je er niet uit of wil je graag inhoudelijke hulp bij het overstappen naar een nieuwe zorgverzekering? Onze helpdesk zit voor je klaar om je hierbij te assisteren.

 

Last Updated on 8 februari 2022 by Team ZorgverzekeringWijzer

Het deskundige team van ZorgVerzekeringWijzer, staat continu voor u klaar! Van het laatste nieuws binnen de wereld van de zorgverzekeringen of je te helpen met je zorgverzekering vergelijken.

Kom je ergens niet uit of wil je iets van ons weten, mail ons gerust en wij proberen je zo snel mogelijk op weg te helpen in de jungle van de zorgverzekeringen!