Niet vergeten, verzekering checken!

check je polis!

De laatste dagen van het jaar, dat betekent topdrukte bij de vergelijkers! “Jaarlijks vergelijken duizenden mensen tussen kerst en oud en nieuw hun zorgverzekering via onze website” aldus Frans Kooning, zorgexpert van ZorgVerzekeringWijzer. Logisch ook want dit is het laatste moment dat de mogelijkheid bestaat om nog te besparen op je zorgverzekering waar je daarna weer een jaar aan vastzit. Wat ons betreft een verouderd systeem en niet meer van deze tijd want alles is tegenwoordig maandelijks opzegbaar, maar dat terzijde!

Keuzevrijheid minder belangrijk

De volledige keuzevrijheid wordt steeds minder populair! Dat is te verklaren doordat de restitutiepolissen aan het uisterven zijn of nagenoeg niet meer betaalbaar zijn dezer dagen, aldus Kooning. De mensen kiezen daardoor bewuster voor de naturapolis waarbij een dekking is gegarandeerd voor de ziekenhuizen en daarnaast vaak ook voor de meeste zorgverleners, redelijk in de buurt.

Eigen risico verhogen minder in trek!

Minder mensen verhogen het vrijwillige eigen risico van de zorgverzekering. Dat is te verklaren aan de kortingen die minder zijn geworden per 2024 voor het verhogen van het eigen risico, al kan het zeker nog lonend zijn als je nooit iets mankeert en je het financieel kunt dragen als je een tegenvaller hebt.

Tot wanneer kun je overstappen?

De einddatum van de overstapperiode is onofficieel 31 december 23:59 uur. Echter kan het zo zijn dat je indien je jouw huidige polis zelf hebt opgezegd, je tot 31 januari de tijd kan hebben. Let op het is wel zo dat je met terugwerkende kracht betaald vanaf 1 januari, je kunt tenslotte niet zonder een verzekering zitten, dat is wettelijk niet toegestaan!

Gelijk maar vergelijken?

Binnen enkele minuten kan je met behulp van onze eenvoudige zorgvergelijker je zorgverzekering vergelijken. Je kunt aangeven wat jouw wensen zijn en wat voor extra’s jij graag zou willen hebben. De vergelijker maakt dan in een razendsnel tempo een vergelijking uit de duizenden mogelijkheden die er zijn. Tenslotte staat de goedkoopste polis, die aansluit op jouw wensen uiteraard bovenaan! Waar wacht je nog op, start met je zorgverzekering vergelijken en bespaar in 2024!

Het deskundige team van ZorgVerzekeringWijzer, staat continu voor u klaar! Van het laatste nieuws binnen de wereld van de zorgverzekeringen of je te helpen met je zorgverzekering vergelijken.

Kom je ergens niet uit of wil je iets van ons weten, mail ons gerust en wij proberen je zo snel mogelijk op weg te helpen in de jungle van de zorgverzekeringen!