Vier gouden tips, bij het vergelijken van je zorgverzekering (2024)

Zorgverzekering vergelijken

Ieder jaar blijft het weer een aardige hap uit je budget, de zorgverzekering. Echter blijkt ook uit de cijfers dat nog steeds niet iedere Nederlander ├╝berhaupt een overstap heeft gemaakt naar een andere zorgverzeking. Maar de prijzen blijven maar stijgen en het wordt steeds lucratiever om deze stap te maken. Voorals als je nog nooit een overstap hebt gemaakt en je nog altijd bij die oude zorgverzekering zit waar je al jaren zit, want het is zo fijn daar, toch?

Tip 1, breng je zorgwensen goed in kaart

Het kan zijn dat je echt al jaren die oude polis hebt, maar ook als je recentelijk nog een switch heb gemaakt kan dit een goede tip zijn. Want waar ben je nou eigenlijk voor verzekerd? Wat heb jij nou eigenlijk nodig en hier komen we later op terug, kan je dit niet beter zelf betalen?

Een voorbeeld hiervan, er zijn talloze mensen die een aanvullende dekking hebben voor kraamzorg. Terwijl ze drie kinderen hebben en de man is inmiddels gesteriliseerd. Een aanvullende tandartsdekking terwijl je al jaren een kunstgebit hebt? Een brilverzekering terwijl je jouw ogen heb laten laseren?

Dit zijn slechts een handvol aan voorbeelden waarom jij goed moet kijken naar welke wensen jij voor volgend jaar kan hebben. Een zorgverzekering is geen garantie, en soms kan het lucratief zijn om je juist niet te verzekeren maar geld apart te zetten voor zaken waarvan je verwacht toch geen aanspraak te maken voor de zorgverzekering van 2024.

Tip 2, je eigen risico, verhogen ja of nee?

Ruim dertien procent van alle verzekerden heeft een verhoogd eigen risico van de zorgverzekering. Alleen wat bespaar je hier nou eigenlijk mee en wat doe je met dit geld?

Een verhoging van het eigen risico voor de zorgverzekering van 2024 levert een besparing op van gemiddeld 20 euro per maand. Dit is iets lager dan het gemiddelde van 25 euro in 2013, maar kan nog steeds lonend zijn. Al helemaal indien je samen met een partner bent, en je hiervoor geld opzij zet. Je bespaart gezamenlijk namelijk 400 euro op jaarbasis indien je allebei je eigen risico verhoogd. Als een van beide extra kosten maakt, wat ook nog eens boven het eigen risico uitstijgt dan kost dit je 500,- euro extra. Maar goed bekijk even terug naar de afgelopen jaren wat je had kunnen besparen? Lijkt dit rendabel, bij de meeste is dit namelijk wel het geval. Wil je uitgebreid lezen of dit handig is voor jou, lees dan onze veelgestelde vraag: het eigen risico vrijwillig verhogen.

Tip 3, Voor een ieder een aparte polis

Hoe vaak wij de afgelopen jaren de mensen al niet hebben geïnformeerd dat zij gezamenlijk dezelfde polis delen. Het is namelijk nagenoeg onmogelijk, mits je geen zorgkosten maakt beide, dezelfde polis met aanvullende verzekering te hebben. Dit is ook echt iets van vroeger, waar vooral de senioren een flinke besparing op kunnen doen.

Bekijk per persoon de zorgwensen en vul deze in, bij onze zorgvergelijker. En bekijk zelf wat je kunt besparen als je allebei een andere (eigen) polis kiest.

Tip 4, Betaal het allemaal in een keer

Wil jij een paar tientjes extra besparen? Betaal dan je zorgverzekering per jaar, dit scheelt namelijk 1 tot 2 procent per jaar afhankelijk van de zorgverzekering die jij kiest.

Binnen onze zorgvergelijker kun je eenvoudig een selectie maken of je per maand of per jaar wenst te betalen, toch weer iets bespaart voor de zorgverzekering 2024?

Wil jij kijken welke zorgverzekering het beste aansluit op jouw wensen? Start dan nu direct met je zorgverzekering vergelijken via zorgverzekeringwijzer.nl

Last Updated on 19 november 2023 by Team ZorgverzekeringWijzer

Het deskundige team van ZorgVerzekeringWijzer, staat continu voor u klaar! Van het laatste nieuws binnen de wereld van de zorgverzekeringen of je te helpen met je zorgverzekering vergelijken.

Kom je ergens niet uit of wil je iets van ons weten, mail ons gerust en wij proberen je zo snel mogelijk op weg te helpen in de jungle van de zorgverzekeringen!