DSW zorgpremie 2024, stijgt enorm!

DSW zorgpremie 2024

De eerste zorgpremie van het jaar is vandaag bekend gemaakt door, wie anders, dan zorgverzekeraar DSW. Deze DSW zorgpremie 2024 stijgt geheel in lijn der verwachting met de jaarlijkse zorgnota die op prinsjesdag is gepresenteerd een forse stijging zien. De prijs van de zorgverzekering van DSW stijgt met 11,50 euro per maand naar 149 euro voor het basispakket. De overige prijzen worden op een later tijdstip gepubliceerd door de zorgverzekeraar.

Waarom stijgt de DSW zorgpremie 2024?

Niet alleen de zorgpremie van DSW zal een forse stijging doormaken is onze verwachting. De reden hiervoor bij DSW is zoals vorig jaar ook al is aangegeven door Aad de groot, directeur van DSW, dat de reserves simpelweg op zijn en niet kunnen worden ingezet om de prijs te drukken. Neem daarbij een stijging van alle kosten zoals materiaal en personeel in de zorg, waar iedereen mee te maken heeft en het is dit onvermijdelijk dat overige zorgverzekeraars dit voorbeeld gaan volgen.

Stijgt de zorgtoeslag 2024 mee?

Dat is het opmerkelijke, dit jaar is voor het eerst de zorgtoeslag niet gestegen, sterker nog de zorgtoeslag voor het volgende zorgseizoen wordt zelfs verlaagd. Dit zal betekenen dat meer mensen de zorgpremie niet meer op tijd kunnen betalen. Daar ook DSW al aangeeft dat steeds vaker mensen al aankloppen voor betalingsregelingen. Voor het volgende jaar daalt de zorgtoeslag met 20 – 30 euro per maand, en de stijging is dus een kleine 12 euro nu voor DSW wat voor sommige dus kan uitkomen op een verhoging van 40 euro per maand aan kosten. Lees meer over de zorgtoeslag 2024

Hoe kun je dan besparen volgend jaar?

Het enige wat je kunt doen, is je zorgverzekering vergelijken en je kosten goed tegen het licht te houden om een inschatting te maken van welke kosten je nou echt verwacht en of je die aanvullende zorgverzekering wel nodig hebt? Ook kun je ervoor kiezen om het eigen risico te verhogen om een korting mee te nemen indien je geen gebruik maakt van de zorg. Komende periode nemen wij je mee in hoe je het beste de zorgverzekering kunt vergelijken en hoe je enigszins kan besparen op de kosten voor de zorgverzekering van 2024.

 

Het deskundige team van ZorgVerzekeringWijzer, staat continu voor u klaar! Van het laatste nieuws binnen de wereld van de zorgverzekeringen of je te helpen met je zorgverzekering vergelijken.

Kom je ergens niet uit of wil je iets van ons weten, mail ons gerust en wij proberen je zo snel mogelijk op weg te helpen in de jungle van de zorgverzekeringen!

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie