Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

budgetpolis zorgverzekering 2016

Budgetpolis is Russisch roulette voor onwetende verzekerden

15 nov 2015

In de strijd om de verzekerden rollen de verzekeraars binnenkort weer over elkaar heen.  Uiterlijk 19 november publiceren de verzekeraars de zorgpremies en dekkingen van de zorgverzekeringen voor 2016.

Verschillende overheidsorganen hebben in 2015 de budgetpolissen onderzocht en uiten in diplomatieke bewoordingen hun zorg over het toenemend aantal mensen dat inmiddels, al dan niet bewust, heeft gekozen voor een budgetpolis of een aanvullende zorgverzekering met snipperdekking.

Een budgetpolis is een zorgverzekering die op het eerste gezicht rekening lijkt te houden met het budget van de verzekerden. Maar aan dat budgetteren zijn  gemene voorwaarden verbonden die niet het belang van de verzekerden zijn. Een snipperpolis is een aanvullende zorgverzekering die zich richt op een veel gevraagde dekkingen, maar andere dekkingen wel noemt, maar feitelijk nauwelijks vergoedt. Toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM ) noemt dit snipperdekking. Met het afsluiten van dergelijke verzekeringen neemt de verzekerde vaak een onbewust risico.

Een budgetpolis is soms goedkoper dan een reguliere zorgverzekering, maar zeker niet altijd. Mensen die zich in de voorwaarden hebben verdiept zijn zich bewust van de beperkingen. Zij hebben bewust voor het risico van onder meer nabetalen en extra reistijd gekozen. De NZA heeft de verzekeraars dit jaar verzocht de verzekerden beter de waarschuwen voor de nadelen. Zorgverzekeraars kunnen dit dan doen middels een bijsluiter bij de polis, maar die ontvangen ze meestal pas in januari 2016.

De AFM  heeft in november 2015 nog gepubliceerd dat zij de verzekeraars goed in de gaten houdt en dat de dekking van de aanvullende verzekeringen niet uitgehold mag worden. De producten moeten nuttig en veilig voor de consument zijn.

Vergelijkingssite ZorgverzekeringWijzer.nl wil verzekerden bewuster te maken van de voor en de nadelen van de budget- en snipperpolissen. In 2016 hadden al ruim één miljoen verzekerden volgens de NZA een budgetpolis.

Vanaf 19 November kunt u het beste starten met uw zorgpremie 2016 vergelijken

Wilfred Mooij

ZorgverzekeringWijzer.nl, u kunt mij bereiken via Email.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.