Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

gedwongen verhuizing ouderen

Al ruim 500 meldingen gedwongen verhuizing ouderen

3 apr 2014

Inmiddels hebben al ruim 500 ouderen en bezorgde mensen die moeten verhuizen omdat hun zorginstelling sluit, zich de afgelopen week gemeld bij het meldpunt Verplichte Verhuizing. Volgens de directeur van de patiëntenfederatie NPCF ervaren veel mensen verdriet en ongemak en wordt er te weinig gedaan om dit te voorkomen. Ook is er volgens de directeur onvoldoende samenwerking tussen de partijen die deze overgang moeten regelen.

In samenwerking met het nationaal Ouderenfonds en ouderenkoepel CSO opende patiëntenfederatie NPCF het meldpunt om ervaringen te verzamelen en eventuele knelpunten in kaart te brengen.
 

Kunduz akkoord

Er zijn niet alleen meldingen binnen gekomen van mensen die weten of vrezen dat ze moeten verhuizen maar ook van honderden bezorgde mensen. Volgens de directeur spreekt hier een grote betrokkenheid en bezorgdheid uit die breed gedeeld wordt. “We zien nu het resultaat van de afspraken die twee jaar geleden werden vastgelegd in het Kunduz akkoord. Ik maak me grote zorgen als ik dit zie en als ik denk aan alle veranderingen die nog komen gaan, houd ik mijn hart vast. Vandaar de oproep aan de staatssecretaris.”
 

Oproep tot centraal toezicht

De oproep die patiëntenfederatie NPCF doet aan staatssecretaris van Rijn is om centraal toezicht te gaan organiseren voor de verhuizingen. Evenals bij de veranderingen in de jeugdzorg pleit de federatie ook hier voor een orgaan met deskundigen die de boel in de gaten gaat houden. De directeur van de patiëntenfederatie zei vanochtend in het Radio 1-journaal dat kwetsbare mensen worden getroffen door de bezuinigingen. Beluister onderaan dit artikel het gehele interview.

Het meldpunt blijft geopend en mensen kunnen hun ervaring melden via het telefoonnummer 0900 60 80 100 (2c/min) van de OuderenOmbudsman of via de NPCF-zorglijn te bereiken via 030 29 16 777. Tot slot kunnen ervaringen ook worden gemeld via de online vragenlijst

Bron: NPCF

 

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.